28 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri sizi köşeye sıkıştırabilir...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri sizi köşeye sıkıştırabilir...

Ev sahipleri, son zamanlarda kendilerini güvenceye almak için çeşitli yöntemlere başvurabiliyorlar. Buna göre, ev sahipleri kirayı aylık ve yıllık alabilecekleri iki farklı seçeneği kiracılara sunmaya başladılar.  İşte haberin detayları...



Kiracılar için iki ödeme seçenekli ev dönemi başladığı duyuruldu. Bu kapsamda da ev sahipleri kirayı aylık ve yıllık olarak iki farklı şekilde talep ediyorlar.

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, ev sahipleri ‘tarifeli kira modelini’ hayata geçirdiği kaydedildi. Aylık kira ödemesi ya da 12 aylık peşin kira ödemesi olarak kiracıya sunulan fiyatlarda fark yüzde 20’lere kadar çıktı. Ev sahipleri bu şekilde ödeme alma konusunda kendilerini güvence altına almayı istiyorlar.

KİRACILARA SEÇENEK SUNULUYOR

Konut kiralama konusunda son zamanda yaşanan sıkıntılar, hem kiracıların belini büküyor hem de ev sahiplerinin mağduriyet yaşamasına sebep olmaktadır. Kiralık ev bulmanın gittikçe zorlaştığı günlerde ev sahipleri ise kendilerini güvence altına almak istiyorlar. Bu süreçte düzenli kira almayı garantilemek isteyen ev sahiplerinin sunduğu yıllık ödeme seçeneği, bazı kiracıların işine gelmekte. Kirasını yıllık ödeyerek ay bazlı daha az kira verecek olan kişiler, yıllık ödemeyi aylık ödemeye tercih ediyor.

 Kiracılar dikkat! Ev sahipleri sizi köşeye sıkıştırabilir...

EV SAHİPLERİ PAZARLIĞA AÇIK

Öte yandan, bir yıldır yaygın olarak kullanılan bu iki seçenekli sistem daha da yaygınlaşıyor ve artık emlak ofisleri tarafından kiracılara sunuluyor. Bu sayede 29 bin lira olan kira 25 bin liraya, 12 bin lira olan kira ücretiyse 10 bin liraya kadar gerilemiş oluyor.

GÜVENCE ÖNEMLİ BİR DETAY

Ev sahiplerinin bu tarifeyi kiracılara sunmasındaki esas sebepler arasında kira alamama korkusu ve peşin parayla farklı yatırımlar yapma isteği bulunuyor. Kiraların ekonomiyle orantılı olarak hızlı artış göstermesi, kiracılarda endişeye neden olduğu kadar ev sahiplerini korkutabiliyor. Birçok ev sahibi kirayı alamama korkusuyla karşı karşıya. Ev sahiplerinin peşin ödeme istemesinin bir diğer sebebi de ellerine geçen peşin parayı farklı yatırım seçenekleriyle değerlendirmek olamktadır.

Öte yandan, yatırım amaçlı parasını değerlendirmek isteyen ev sahiplerinin başvurduğu bir yöntem yüzünden kiracıların kendilerine uygun ev bulmalarını daha da zorlaştırıyor.

Ev sahipler ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi... 

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!


Geri Dön