02 / 05 / 2024

Kiracılar dikkat! Farkında olmadan bunu yaptıysanız yandınız!

Kiracılar dikkat! Farkında olmadan bunu yaptıysanız yandınız!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimler son dönemlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de dikkat çeken bir paylaşım geldi. İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı...



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimler gündemden düşmezken hem ev sahipleri hem de kiracılar tahliye ve kira ile ilgili olarak yaşadıkları mağduriyetleri sosyal medya hesapları üzerinden sık sık dile getiriyor.

Ev sahipleri ve kiracılar ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Esat Özel resmi X hesabı https://twitter.com/turk_avukat üzerinden yeni bir paylaşım yaptı. 

Avukat Esat Özel paylaşımında kiracı tarafından, tarih yazılmadan boş kağıda, beyaza imza atılması halinde, boş kağıdın üzerinin nasıl ve ne şekilde doldurulacağının imza eden kiracı tarafından kabul edildiğinin kabulünün gerektiğini kaydetti.

Avukat Esat Özel'in paylaşımı şu şekilde:

Kiracı tarafından, tarih yazılmadan boş kağıda, beyaza imza atılması hâlinde, boş kağıdın üzerinin nasıl ve ne şekilde doldurulacağının imza eden kiracı tarafından kabul edildiğinin kabulü gerekir.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Esas: 2022/8307, Karar: 2023/168

Tahliye taahhüdünün boş olarak (beyaza imza) verdiği ve üzerinin sonradan doldurulduğu iddiası dinlenmez, belgeyi imzalamakla, boş olan kısmın ne şekilde doldurulacağını peşinen kabul etmiş sayılır.

Tahliye taahhütnamesinin boş olarak (beyaza imza) verildiği ile ilgili (2010 tarihli) içtihat 2023 yılında da devam etmiştir.

 

Hyundai'de bu aya özel 220 bin TL'ye varan indirim fırsatı! Sıfır araçlarda müjde: İşte Hyundai fiyat listesi Mart 2024!

Ramazan kolisi fiyatları 299 TL'den başlıyor! İşte Migros, CarrefourSA, Bizim Toptan'ın Ramazan kolisi fiyatları!

TOKİ  Ankara  Sincan Saraycık projesinde son dakika! TOKİ'den dev proje için yeni açıklama geldi! 


Geri Dön