01 / 05 / 2024

Kiracılar Evden Çıkarılırken Nelere Dikkat Etmeli? Emlakçıdan Önemli Çözümler!

Kiracılar Evden Çıkarılırken Nelere Dikkat Etmeli? Emlakçıdan Önemli Çözümler!

Bahaneyle evden çıkartılan kiracıların dikkat etmesi gereken bir unsur var. Eskişehirli emlakçı Özgür Parlak, bazı bahanelerle evden çıkarılmak istenen kiracıların kendilerini kanıtlayabilmeleri için bir bilgi paylaştı. İşte Parlak’ın konu ile ilgili kiracılar için sunduğu bazı çözümler… 



Son dönemlerde artan kira fiyatları, bazı ev sahiplerinin kiracılar ile aralarında sorun çıkarmalarına neden oluyor. Bu anlaşmazlıklara neden olan gerekçelerden biri de fiyatlarda %25'lik sınır olması. Ev sahiplerinin en çok kullandığı bahanelerden biri de uzaktan akrabaların gelecek olması. Bu bahaneyi kullanarak kiracılardan evi boşaltmasını isteyen ev sahipleri ile anlaşmazlıklar mahkemeye kadar taşınıyor. Eskişehirli emlakçı Özgür Parlak ise bu durumda bazı çözümleri kiracılar ile paylaştı.

Yasal ihtar belgesi, kiracıların mağduriyetini kanıtlıyor 

Ev sahipleri artık kiracıları evden çıkarmak için daireye yakınlarının geleceğini bahane olarak söylüyor. Bu bahanenin yasal bir hakkı var ancak yalan olması durumunda kanunun suistimal edilmesine neden oluyor. Özgül Parlak bunun cezasının olduğunu belirterek bu yalandan gerekçelerle kiracısını çıkaran ev sahipler 3 yıl süreyle başka birine evi kiraya veremiyor. Ancak kiracıların bu mağduriyetlerini ispatlayabilmeleri için yasal ihtar belgesini ellerinde bulundurmaları gerekiyor. Diğer türlü kiracılar, mahkeme sürecinde kendilerini ispatlama konusunda zorlanıyorlar.


Geri Dön