29 / 04 / 2024

Kiracılar isyan bayrağını çekti: Kara kara düşünüyoruz!

Kiracılar isyan bayrağını çekti: Kara kara düşünüyoruz!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu Kurucusu Cengiz Kul yaptığı açıklamada kiracıların giderek artan kira bedelleri için isyan bayrağını çektiğini belirterek, halkın seçimde tepkisini göstereceğini dile getirdi.



Son senelerde giderek daha da artan kira bedellerine tepki vermek için kurulan ve haksızlığa uğrayan kiracılara destek olmak veren Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul kira bedelleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“Artık yeter” diyerek, fahiş fiyatlara sert tepki veren Cengiz Kul, “Söz konusu bu artışlar ne yazık ki ne tek bir kentte ne de kentlerin belirli bölgelerinde yaşandı. Hemen hemen her kentin, her bölgesinde görülen bu ciddi yükselişlerle kira bedelleri ortalama olarak iki-üç katına yükseldi. Elbette söz konusu bu artışların da genel anlamda arka planında pek çok farklı sebep söz konusu. Kentlerin hızla artış gösteren nüfusuna karşılık yüksek hammadde fiyatları nedeniyle yeteri kadar konut yapılamaması ya da yapılan konutların çok yüksek bedellerle satılabilmesi, faiz oranları, döviz artışları derken artık konut satın almak öncelikli tercih olmaktan büyük oranda çıkıyor. Durum böyle olunca da kiraya olan yoğun talep fiyatları hızlı bir şekilde artırdı. Tabii ki ‘uyanık’ konut sahipleri de işin bir diğer boyutunu oluşturmuyor değil” dedi.

 Kiracılar isyan bayrağını çekti: Kara kara düşünüyoruz!

KARA KARA DÜŞÜNÜYORUZ

Akdeniz Manşet'te yer alan habere göre açıklamasında konutunu yüksek fiyattan vermek isteyen konut sahipleri ve fahiş kiraları ödeyemeyecek durumda olan kiracılar arasındaki meydan muharebesine sebep olan bu süreçte çözümü sağlayabilecek tek merciinin TBMM olduğunu kaydeden Cengiz Kul, çözümün ise Meclis’e sundukları 36 maddelik öneride olduğunu kaydetti.

Cengiz Kul açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Son iki senedir tüm gündemimizi dolduran kira artışları nedeniyle bugün ihtiyacımızı tam anlamıyla karşılayan bir konut bulmak çok zor bir hal aldı. Kiralarda yaşanan yüzde 100 ve yüzde 400 artışlara karşın maalesef ki gelirlerdeki artış bunun çeyreğini bile oluşturmuyor. Durum böyle olunca da aylık gelirlerin çok önemli bir bölümünü konut kirasına verip, kalanı ile geçinmeye çalıştığımız bir döngünün içerisinde hapsoluyoruz. Bu şartların üzerine bir de mevcut konutların yetersiz kaldığı ve yeni bir konuta taşınmak zorunda kalacağımız bir durum oluşursa bu tamamen içinden çıkılmaz bir durum alıyor. Yerel seçimlerden önce halk olarak gözümüzü kulağımızı siz yetkililere diktik. Adaylar, vaatlerine yine dolu dizgin şekilde devam ediyorlar. Emekliler perişan, asgari ücretli pişman, memur düşünceli, öğrenciler de geçimi düşünür hale geldi. Sizler hala umursamaz hallerinize devam ederken, halk seçimde tepkisini verecek. Ülkemizin çocukları için, geleceğimiz için, fahiş zamlara önlem almanın zamanı geldi de geçiyor. Artık halk, ‘Umutsuzluk içinde yaşamak istemiyoruz’ diyor. Halk refaha erene kadar bizler o meydanlardan eksik olmayacağız” dedi.

 

Çinli emlak devi patronuna borsalardan ömür boyu men cezası verildi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: 'Mahkeme kararlarına uyun'

Dul ve yetimlere ne kadar bayram ikramiyesi verilecek?


Geri Dön