29 / 04 / 2024

Kiracılar mutlaka yapmalı! Ev sahipleri tazminat ödeyecek!

Kiracılar mutlaka yapmalı! Ev sahipleri tazminat ödeyecek!

Evden çıkan kiracılar bazı durumlarda tazminat hakkı elde edebiliyorlar. Kiracıların bu durumda kalmasında ev sahipleri 1 yıllık kira bedeli kadar ödeme yapmak zorunda kalıyorlar. İşte ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren haberin detayları...



Kiracılar ile ev sahipleri arasında meydana gelen anlaşmazlıkların son zamanlarda giderek artması ve hukuki çözümleri oldukça karmaşık durumlar alabiliyor.  Bazı özel durumlar ile ev sahipleri kiracılara tazminat ödemek zorunda kalabilirler.  Bu süreçlerin gerçekleşmesi kapsamında ise kiracılar ev sahiplerinden tazminat alabiliyorlar ama bunun için de uyulması gereken bazı kurallar bulunmaktadır.

KİRACI HAKSIZ GEREKÇE İLE EVDEN ÇIKARILIRSA NE OLUR?

Öte yandan, ev sahiplerine yasalar belirli koşullarda kiracıları evden çıkarma hakkı veriyor. Bu koşullar arasında kyer alan kapsamlı tadilat, eve ev sahibinin veya ev sahibinin bakmakla yükümlü olduğu bir kişinin ihtiyacı olması, kentsel dönüşüm gibi sebepler yer almaktadır. Fakat bu gerekçeler bir aldatmaca olarak kullanılmamalıdır.

Yasalar ev sahiplerine hak verirken bunun tam olarak amacı ile kullanılmasına izin vermektedir. Bir ev sahibi eve ihtiyacım var deyip kiracısını evden çıkarıp evi bir başkasına kiraya verme durumu olursa eğer bu yasanın verdiği hakkın kişisel çıkar amacı ile suistimal edilmesi anlamına gelmektedir. Bu durumda da ev sahiplerinin karşısına yine yasalar çıkacaktır. Ev sahibi kiracısını böyle bir sebep ile evden çıkardığı takdirde üç yıl boyunca o evi bir başkasına kiraya vermez. Eğer kiraya verirse o zaman evden çıkan kiracının şikayeti ile ev sahibi 1 yıllık kira bedeli kadar tutarı eski kiracısına tazminat olarak ödemek zorunda kalır. Bu tazminattan kurtulmak ise mümkün değildir.

Kiracılar mutlaka yapmalı! Ev sahipleri tazminat ödeyecek!

KİRACILAR MUTLAKA BUNU YAPMALI!

Kiracıların ilerideki zamanlarda sahibinden tazminat alabilmesi için yapması gereken bazı işlemler vardır ve kiracılar bunu mutlaka yerine getirmelidirler. usakgundem.com'da yer alan habere göre; Buna göre, öncelikle kiracısına gidip eve ihtiyacım var diye sözlü bildirim yapan bir ev sahibinden yazılı bildirim mutlaka istenmelidir. Bu durumda kiracının evden çıkış gerekçesi yazılı olarak ispat edilebilmelidir. Mümkünse kiracılar ev sahibinden mahkeme yolu ile evden kendilerini çıkarmalarını  talep etmelidirler. Bu sürecin en garanti ispat yolu budur. Bu şekilde kiracının olası tazminat hakkı garantiye alınır.

Ev sahibi-kiracı davası için emsal karar! Kiracı diğer odaları başkalarına kiralayabilir!

Kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir? Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Ev sahiplerinin tahliye taahhütnamesiyle başı dertte! İşte dikkat edilmesi gereken detaylar!


Geri Dön