Kira

Kiracılar tahttan iniyor, ev sahiplerinin kral olduğu döneme giriliyor!

Ev sahipleri ve kiracıların gündeminden düşmeyen yüzde 25'lik tavan artış oranı uygulaması 1 Temmuz itibariyle sona eriyor. Bundan sonraki süreç heyecanla beklenirken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den önemli açıklama geldi.

Kiracı ve ev sahipleri arasında tartışmalara neden olan yüzde 25 kira sınırı uygulaması 1 Temmuz'dan itibaren sonra eriyor. Temmuz ayı ile birlikte kira bedellerinde yeni dönem başlayacak. Bu süreçte ise ev sahipleri mağdur olan taraf oldu. Rayiç bedelleri altında kira alan ev sahipleri büyük zarar etti. Yeni dönemin nasıl olacağı ve kira bedelllerinin artıp atmayacağı ise merak konusu.

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, 2 yıllık süreci sosyal medya hesabından değerlendirdi. Kireçci, yeni dönemde ev sahiplerinin kral olduğu döneme giriş yapılacağını açıklayarak yaşanan onca soruna dikkat çekti. Kireçci, ev sahibi ve kiracıların bu süreçte adeta birbirlerine düşman olduğunu söyleyerek ''Tüm bunlara gerek var mıydı?'' diyerek sitem etti. İşte Kireçcci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

2 yıldır kiracıların kral olduğu dönem yaşandı.

Bundan sonra ev sahiplerinin kral olduğu döneme giriliyor.

Kiracıları "koruma" adı altında öfkeli ev sahibi güruhu oluşturdular. 

Tüm bunlara gerek var mıydı?

Liyakata bakılmayıp sadakat baz alındığı için olacağı buydu.

Teşekkürler Murat Kurum. Teşekkürler Nureddin Nebati.

Türkiye sizi unutmayacak!!!

Tebernüş Kireçci baştan uyardı! Kiraya yüzde 25 sınırlaması bitiyor! Asıl sorun bundan sonra başlayacak! 

Bu göçmen yasası niçin değiştirildi?

Tebernüş Kireçci sordu: Türkiye'de konut kalitesi iyiye mi gidiyor, kötüye mi?