Kira

Kiracılara 'boş kağıt' uyarısı! Bu kağıda atılan imza tahliye taahhütnamesi için geçerlidir!

Avukatlar, kiracıları boş kağıda atılan imza konusunda uyarıyor. Kiracı tarafından tarih yazılmadan boş kağıda atılan imza tahliye taahhütnamesi için geçerli olmakta. 

Ev sahibinin kiracıdan boş kağıda imzasını alması, daha sonra bunu tahliye taahhütnamesi olarak düzenlemesi halinde tahliye taahhütnamesi geçerlidir. Yargıtaya göre, boş kağıda imza atan kimse bunun sonucuna katlanmalı, ev sahibine istediği şekilde doldurma yetkisi vermiş kabul edilir.

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu da kiracıları boş kağıt konusunda uyarıyor. Avukatlar, '' boş kağıdın üzerinin kiraya veren tarafından nasıl ve ne şekilde doldurulacağının imza eden kiracı tarafından kabul edildiğinin kabulü gerekir.'' dedi. İşte Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

BOŞ İMZALATILAN TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ GEÇERLİDİR!!!

Kiracı tarafından, tarih yazılmadan boş kağıda, beyaza imza atılması halinde, boş kağıdın üzerinin kiraya veren tarafından nasıl ve ne şekilde doldurulacağının imza eden kiracı tarafından kabul edildiğinin kabulü gerekir.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi
2022/8307 Esas 2023/168 Karar

#tahliye #kira #kiracı 

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira tespit davası şartları! 

Kiracılara son dakika uyarısı! Bunu yaparsanız evden tahliye edilebilirsiniz!