12 / 05 / 2024

Kiracıların başı fahiş kiralarla dertte! Çürük raporlu evlere 13 bin TL, 4 bin 125 TL'lik eve 30 bin TL isteniyor!

Kiracıların başı fahiş kiralarla dertte! Çürük raporlu evlere 13 bin TL, 4 bin 125 TL'lik eve 30 bin TL isteniyor!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira zammı tartışması büyüyor. Kiracılar çözümü mahkemeden ararken, fahiş kiralardan sık sık şikayet ediyor. İşte kiracıların anlattıkları...



Ev sahibinin yüzde 25 sınırını tanımaması ve kirayı üç kat artırmasına itirazda bulunan bir başka kiracı G.H. de konutundan çıkarılmakla tehdit edildiğinin altını çizerek, "Kadıköy'deki evimize 3 sene önce taşındık. Bugüne kadar kirayı hep gününden önce ödedik. Şu an kiramız 4 bin 750 TL. Ev sahibimiz yasal kira artış oranının yüzde 25'te devam edeceğini, etmese bile mevcut enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığını belirterek kiramızı 15 bin lira yapmak istedi" ifadelerini kullandı. 

Sözleşmelerinin devam ettiğini, bu artışın yasal olmadığını ev sahibine ilettiğini söyleyen G.H., ev sahibinin "‘O halde eve ben çıkarım. Çünkü artık geçinemez noktaya geldim" dediğini aktardı. 

Kiracıların başı fahiş kiralarla dertte! Çürük raporlu evlere 13 bin TL, 4 bin 125 TL lik eve 30 bin TL isteniyor!

"Eşimle ben asgari ücretle geçiniyoruz. Asgari ücrete gelecek zamla birlikte bir maaşımız bile kirayı karşılamıyor. Bu kirayı vermemiz imkânsız" diyen kiracı, İstanbul'un en ücra köşesinde bile 30-40 senelik evlere en az 10 bin lira kira istendiğine dikkat çekerek, emlakçı, depozito, ilk kira, taşınma masrafı derken 50-60 bin TL ceplerinden para vereceklerinin altını çizdi. 

Böyle bir paraları olmadığını söyleyen kiracı, "Sonuçta kredi çekip bankalara borçlanarak, çok daha uzak ve eski bir evde, çok daha fazla paraya yaşamak zorunda kalacağız" ifadelerini kullandı. 

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinin Beşyüzevler Mahallesi’nde yaşayan 91 yaşındaki H.Y. de ev sahibinin geçtiğimiz yıl yüzde 100 zam uyguladığının altını çizerek, "Şimdi yine zam zamanı geldi. Yine yüzde 100 zam yaparsa ben ne yaparım?" dedi. 

Kiracıların başı fahiş kiralarla dertte! Çürük raporlu evlere 13 bin TL, 4 bin 125 TL lik eve 30 bin TL isteniyor!

Konut sahibinin “Kızım oturacak.” demesinin ardından evden ayrılan ve kiralık ev arayışına çıkan yeni evli Z.A., çürük raporlu bir ev için 13 bin lira kira istendiğine, yüzde 25 sınırına uymama koşulu konduğuna, ayrıca memur olma şartı arandığına dikkat çekti. 

Söz konusu açıklamasında "Üsküdar civarında ev aradım. Anlaştığım evin sahibi ‘Ben yüzde 25 sınırına uymam şimdiden söylüyorum, TÜFE’ye göre zam yaparım.’ dedi. Bundan bir önceki baktığım ev için 13 bine TL’ye anlaşmıştık. Sonra ev sahibi mesleklerimizi beğenmediği için vazgeçti" ifadelerine yer veren Z.A., daha sonra o evin kirasının da 15 bin liraya yükseldiğini belirtti. 

"Ardından başka bir ev buldum. Emlakçı binanın çürük raporu olduğunu, depremde yıkılacağını ya da büyük hasar alacağını söyledi" diye konuşan Z.A., bu evin kirasının da 13 bin lira olduğunu, konuştuğu emlakçıların evlerin yabancılara fahiş fiyatlara verilmesinden dolayı kiraların arttığını anlattıklarını söyledi. 

Z.A. söz konusu açıklamasında, "Şu an bulup taşındığım evin ederi 13 bin TL değil ama piyasaya bakınca mecbur tutmak zorunda kaldık. Kira giderim dört kat arttı. Tabi böyle olunca birçok konuda kendimizi kısmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı ve taşınmak için ayrıca bir kredi çektiklerini de aktardı. 

Sıfır araçlara zam furyası! Temmuz zammı peş peşe geldi! Toyota, Volkswagen, Peugeot, Opel, Honda...

Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? Öğretmen, hemşire, mühendis maaşları tek tek açıklandı! Bu rakamlara göz atın!

Ata altın, tam, çeyrek ve gram altın bugün ne kadar? Altın fiyatları bugün kaç lira? 4 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları

Aile Destek Programı 2023 Temmuz'da bitiyor diye üzülmeyin, bakanlık şimdi de vatandaşlık maaşı verecek! Kaçırmayın!


Geri Dön