Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!
Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?
Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken, son 2-3 yıldır evden çıkma konusu ile ilgili olarak yaşanan anlaşmazlıklar dikkat çekiyor.
Pek çok ev sahibi yüzde 25 kira zammını yetersiz bulduğu için tahliye yolları ararken, kiracılar da hem yüksek kiralardan hem de ev bulamamaktan şikayet ediyor.
Sık sık gündeme gelen ev sahibi kiracı kavgalarında bazı ev sahipleri kiracılarını her yıl değiştirerek, evlerini yüksek fiyattan kiraya vermek istiyor.
Ev sahipleri kiracılarını çıkarmak için her yolu denerken sorunsuz tahliye için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor.
Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?
Hukukbil X hesabı https://twitter.com/bilgiler_hukuki üzerinden yaptığı paylaşımda "Kiracını tahliye ettirmek için sıkıntı yaşamak istemiyorsan, belirttiğim hususlara aman çok dikkat edin" diyerek bazı detaylara değindi.
İşte o paylaşım...
Kiracını tahliye ettirmek için sıkıntı yaşamak istemiyorsan, belirttiğim hususlara aman çok dikkat edin
-Noter onaylı tahliye taahhütnamesini mutlaka evi tutan ve eşine de imzalattırın,
-Uyaptan eski ya da devam eden kira ile ilgili dosyaların var mı yok mu size göstersin. (Adam dürüstse merak etmeyin bundan rahatsız olmaz. Yan çiziyorsa koşarak uzaklaşın)
-İşini iyi takip eden titiz, ayrıntıcı bir avukat tarafından güzel bir sözleşme hazırlatın.
-Küçük kendi çapınızda sohbetle mülakat yapın zaten efendi, ağırbaşlı, kendisini bilen, utanma duygusu olan insanlar kendini belli eder.
-Çok fazla pazarlık edip küçük miktarlara takılıyor ve tahliye edeceği zamanki depozitoyu en başta düşünüyorsa (depozitoyu döviz olarak verelim, nasıl iade alacağım vb.) tekrar düşünün.
-Baktınız karşı taraf bu konularda güven vermiyor. Evinizi kira verip mahkemelerde uğraşmayın.
Peki vatandaşlar bu konuyla ilgili ne düşünüyor? İşte paylaşıma gelen yorumlar...
1938 yılında Milli Emlak taksitleri 15 sene uzatılmış!
Emlak Konut GYO Majör Gölyaka'da yüzde 10 peşinatla 60 ay vade!