30 / 04 / 2024

Mevduat faizleri yeniden yükselişe geçti!

Mevduat faizleri yeniden yükselişe geçti!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk Lirası mevduat faizleri, beş haftalık düşüş serisinden sonra geçtiğimiz hafta yeniden yükselişe geçti. Ancak paylaşılan bilgilere göre mevduat faizlerinin yeniden yükselişe geçeceği belirtildi.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk Lirası mevduat faizleri, beş haftalık düşüş serisinden sonra geçtiğimiz hafta yeniden yükselişe geçti.

Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi verilerine göre, bankalarda üç aya kadar vadeli ortalama Türk Lirası mevduat faizleri, beş haftalık düşüş serisinden sonra geçen hafta yeniden yükselişe geçti ve yüzde 50 sınırını geçti.

Sözcü'de yer alan habere göre 22 Aralık 2024 haftasında yüzde 52,50'yi görmesinin ardından önceki hafta yüzde 49,61'e kadar düşen ortalama mevduat faizleri, geçtiğimiz hafta 138 baz puanlık artış gösterdi ve yüzde 50,99'a çıktı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre son zamanlarda sık sık gündeme gelen döviz dönüşümlü kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarından standart Türk Lirası mevduata geçişte bankalar yüzde 50'liler seviyelerinde faiz teklif ederken, normal uygulamada mevduat faizini yüzde 40'lar seviyelerinde tutuyor.

Mevduat faizleri yeniden yükselişe geçti!

MERKEZ BANKASI'NDAN MEVDUAT FAİZİ ÖNLEMİ

Paylaşılan bilgilere göre son haftalarda mevduat faizlerinde meydana gelen  düşüş, geçtiğimiz gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın da enflasyon raporu da sunumunda yer aldı. 

Yaptığı açıklamada "Ocak'ta Türk Lirası mevduat faizlerinde sınırlı bir gerileme gözlendi" şeklinde konuşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan "Diğer bir taraftan öncü veriler, son düzenlemelerle beraber Türk Lirası mevduat faizlerinin yeniden artmaya başladığına işaret etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın bu açıklaması, geçtiğimiz hafta olduğu gibi içerisinde yer aldığımız haftanın ortalama mevduat faizinde de artış görmemizin muhtemel olduğuna işaret ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın hafta sonu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasından sonra 4 Şubat Pazar akşamı banka, zorunlu karşılık düzenlemelerine gitmişti. Banka, kur korumalı hesaplara ilişkin yenileme ve Türk Lirası'na geçiş oranı çerçevesinde TL zorunlu karşılıklara nema ödeme, katılım bankaları için ise Türk Lirası zorunlu karşılıklarda belirlenen kısım için indirim uygulama kararı almıştı.

 

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

'Emekli bayram ikramiyesini 5 bin TL yapacaklarını düşünmüyorum' diyen ekonomist duyduğu rakamı açıkladı!

TOKİ'den Ankara'ya 2 yeni proje müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön