27 / 04 / 2024

Kiracıya karne geliyor! Ev sahibi kötü sürprizlerle karşılaşmayacak

Kiracıya karne geliyor! Ev sahibi kötü sürprizlerle karşılaşmayacak

Son dönemde kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar adliyelerde dosyaları artırdı. İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Mustafa Gümüş, iki taraf arasında güven ilişkisini güçlendirmek için Kira Raporu hazırladıklarını belirterek bu raporun kiracı ve ev sahibine önemli katkısı olacağını söyledi.



İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Mustafa Gümüş, Kira Raporu ile ev sahibinin kendilerine gelen kiracının düzenli ödeme yapıp yapamayacağını analiz edebileceğini, kiracının karnesini görebileceğini söyledi. Gümüş, "Karnesi iyi olan kiracı da ev sahibine ödemelerde herhangi bir aksaklık yaşamadığını gösterecek. Ev sahibinden istediği indirimde bu raporu kullanabilecek" dedi.

Türkiye'de son bir yıldır konut arzında yaşanan düşüş nedeniyle konut fiyatlarında ciddi bir artış görülüyor. Bu artış paralelinde kira fiyatlarını da artırırken yeni fiyatlar gündemi en çok meşgul eden konular arasında yer alıyor.

KİRA RAPORU HAYATA GEÇİRİLİYOR

Kiracılar artan fiyatlardan şikayet ederken ev sahipleri ise ödenmeyen kiralar nedeniyle dert yanıyor. Hal böyle olunca adliyelerde kiracı ile ev sahipleri arasında dosyalar her geçen gün birikiyor. Ev sahiplerini doğru kiracılarla buluşturmak için uzun süredir çalışma yürüten İnteraktif Kredi, 'Kira Raporunu' mayıs ayı sonu itibariyle hem emlak sektörü için hem de bireysel kullanıcı için hayata geçirecek. İnteraktif Kredi müşterileri raporlarına (interaktifkredi.com.tr) web sitesi üzerinden ulaşabilecek.


Geri Dön