03 / 05 / 2024

Kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Ev ya da işyerini kiraya veren ancak bazı nedenlerden dolayı kiracısını çıkarmak isteyen mal sahipleri tahliyeyi hukuka uygun olarak yapmak istiyor. Peki, kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?



FESİH BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR? 

Belirsiz süreli sözleşmede, fesih bildirim süresi sözleşme veya yerel âdetle belirlenmemişse, en az altı aylık bir bildirim süresine uyulmak koşuluyla, taraflardan her biri sözleşmeyi feshedebilir. 

Aksine bir anlaşma yoksa, tarımsal taşınmazlara ilişkin ürün kiralarında yerel âdetçe uygulanan bahar veya güz mevsimleri için; diğer ürün kiralarında ise herhangi bir zaman için fesih bildirimi yapılabilir.

Kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

3- GEREKSİNİM, YENİDEN İNŞA VE İMAR DURUMLARININ DOĞMASI

Kanunen kiraya veren, kira sözleşmesini; aşağıda belirtilen durumların oluşması halinde, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir: 

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, 

2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise.


Geri Dön