03 / 05 / 2024

Kiralamada yeni trend evlerde konaklama oldu!

Kiralamada yeni trend evlerde konaklama oldu!

Dünyada her geçen gün hızla değişen ve gelişen trendlerden biri de kısa dönem ev kiralama oldu. Söz konusu trend, Avrupa ülkeleriyle beraber Türkiye’de de yaygın olarak kullanılıyor. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



Dünyada her geçen gün hızla değişen ve gelişen trendlerden biri de kısa dönem ev kiralama oldu. Söz konusu trend, Avrupa ülkeleriyle beraber Türkiye’de de yaygın olarak kullanılıyor.

Kiralamada yeni trend evlerde konaklama oldu!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan  EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Serkan Bal, özellikle tatillerde ve iş seyahatlerinde tercih edilen bu yöntemin tüm taraflar için kazançlı bir konaklama hizmeti olduğunu vurgulayarak, “Dünya genelinde her geçen dönem seyahat etmek ve istenilen mesafelere ulaşmak alternatifler doğrultusunda daha da basit hale gelmektedir. Gelişmiş ülkeler veya gelişmekte olan ülkelerde, turizm sektörü de paralel olarak bu hıza ayak uydurmakta. Söz konusu platformlardan en çok kullanıcısı olan “airbnb” kayıtlarına göre 191 Ülkede hizmet veriyor. Türkiye’de tahmin edilen kayıtlı ev sayısı 60 binin üzerinde, İstanbul’da tahmin edilen kayıtlı ev sayısı ise 20 binin üzerindedir. İlginç olan ise dünyanın en büyük konaklama platformu ona Airbnb’nin hiç kendine ait bir mülkünün olmaması tamamen bir aracılık platformu olarak hizmet vermesi.” şeklinde konuştu.

Serkan Bal'ın açıklamalarının devamı şu şekilde:


Geri Dön