07 / 09 / 2024

Kiralık konutların ilanda kalma süresi 18 gün!

Kiralık konutların ilanda kalma süresi 18 gün!

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman, BETAM (Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi)’nin Sahibinden.com ilan portalının kiralık konutların ilanda kalma süresiyle ilgili verilerini sosyal medya hesabından paylaştı.



Kiralarda yüzde 25 artış uygulaması 1 Temmuz itibariyle son erdi. Yeni dönemde kiralar artık TÜFE'ye göre hesaplanmaya başlandı. Ülke genelinde kiralık konutlara talep artmaya devam ediyor. Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ile ev sahibi olamayan vatandaşlar, kiralık evlere yöneliyor. 

Temmuz'da kiralık konut piyasasında İstanbul'da yüzde 19, Ankara'da yüzde 8 olacak şekilde yükselişler kaydedildi. 

Konut arama oranlarına bakıldığında ise tüketicilerin yüzde 52'sinin satılık, yüzde 48'inin ise kiralık konut aradığı belirlendi. 

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman, kiralık konutların ilanda kalma süreleri ile ilgili BETAM (Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi)’nin http://Sahibinden.com ilan portalı verilerinden yaptığı hesaplamaları sosyal medya hesabından paylaştı. Verilere göre; Temmuz 2024 itibariyle kiralıkların ortalama ilanda kalma süresi 18 gün olarak kaydedildi.

İşte Büyükduman'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım..

AHMET BÜYÜKDUMAN @AhmetBuyukduman

KİRALIK KONUTLARIN İLANDA KALMA SÜRESİ 18 GÜN‼️

BETAM (Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi)’nin http://Sahibinden.com ilan portalı verilerinden yaptığı hesaplamalara göre Temmuz 2024 itibariyle kiralıkların ortalama ilanda kalma süresi 18 gün.

Gayrimenkulde cari açık ihtimali artıyor!

Kiralık konut sistemi bozuldu! Kiralar yükselecek, kiracı ve konut sahibi problemleri hemen bitmeyecek!

Kiralar asgari ücretin yarısına düşmeden refah olmaz önerisi: Şu an mütevazı bir ev kirası 2 asgari ücret seviyesinde!

Geri Dön