03 / 05 / 2024

Kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı rekor seviyelere ulaşıyor!

Kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı rekor seviyelere ulaşıyor!

BETAM'ın raporuna göre, kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı yüzde 189,5 olarak kaydedildi. İstanbul'da yıllık kira artışı yüzde 138,5, Ankara'da yüzde  153 ve İzmir'de yüzde 182,1 olarak gerçekleşti.



İSTANBUL'DA METREKARE FİYATI 116,9 TL!

Ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatları İstanbul’da 116,9 TL, Ankara’da 60,7 TL, İzmir’de ise 84,6 TL’dir. Enflasyondan arındırılmış (reel) kira fiyatları da hem ülke genelinde hem de üç büyükşehirde arttı.

Kiralık konut talebi, Ocak ayına kıyasla yüzde 34,9 artarak yükselmekte ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48,4 oranında artış kaydedilmektedir. Kiralık konut piyasasında canlılık göstergesi olarak kullanılan kiralanan konut sayısının kiralık ilan sayısına oranı, ülke genelinde ve üç büyükşehirde artmaktadır. Kiralık konut piyasasındaki bir diğer canlılık göstergesi olan ve kiralık ilanların ne kadar süre yayında kaldığını ölçen kapatılan kiralık ilan yaşı hem ülke genelinde hem de üç büyükşehirde yükseldi.

HATAY'DA KİRALIK KONUT FİYATLARI YÜZDE 33 ARTTI

Bu ayın raporu, depremden en çok etkilenen bölgelerdeki arz, talep ve fiyatlardaki değişiklikleri araştırıyor. Tahminlere göre, bu eyaletlerdeki kiralık daire sayısı üçte birden fazla düştü. Bu federal eyaletlerde kiralık daire talebi açık bir fark gösteriyor.

Kiralık konut talep endeksi Adıyaman'da yüzde 46,5 düşerken Gaziantep'te yüzde 48,4 arttı. Bu federal eyaletlerdeki arz ve talep durumuna bağlı olarak kiralama fiyatlarında ciddi farklılıklar bulunmaktadır. Hatay (yüzde 33) enflasyonun en yüksek olduğu il oldu.

Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelenler dikkat! Devlet 2.700 TL destek veriyor!
İstanbul'da bulunan üç hastane için tahliye kararı verildi!
İş Bankası'ndan yeni kampanya müjdesi! 31 Mart 2023'e kadar vaktiniz var!

Geri Dön