03 / 05 / 2024

Kiralık ve satılık konutlarda deprem ‘oyunu’! Federasyon başkanından peş peşe açıklamalar!

Kiralık ve satılık konutlarda deprem ‘oyunu’! Federasyon başkanından peş peşe açıklamalar!

Depremlerin ardından yüksek ev kiraları iyice artarken, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu 10 bin TL’nin altında ev bulmanın zorlaştığını söylüyor.



Deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam edilirken, depremzede vatandaşlar kendilerine yeniden hayat kurmak için çevre illere yöneldi. Depremzedelerin zorunlu olarak göç ettiği kentlerde bazı konut sahipleri satılık ve kiralık konutlara yüksek miktarda zam yaptı.

Konuya ilişkin birtakım açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı: "Depremzedelerin kiralık ve satılık ev ihtiyaçlarını gören fırsatçılar fiyatlarını artırdılar. Bundan 6 gün önce 2 milyon 800 bin lira olan dairenin fiyatı bu sabah baktığımızda 4 milyon 300 bin liraya ulaşmıştı” şeklinde konuştu.

Kiralık ve satılık konutlarda deprem ‘oyunu’! Federasyon başkanından peş peşe açıklamalar!

Başkan Ağaoğlu, "Bu noktada herkesin şunu hatırlamasında fayda var. Haklı bir nedene dayanmadan fiyat artışı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca cezalandırılır. TCK'nın 237 maddesi uyarınca bir sene ila üç sene arasında hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirler." ifadelerini kullandı.

"5 YILA KADAR HAPİS CEZASI GETİRİLECEK"

Edinilen bilgilere göre, Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ afet dönemlerinde fırsatçılık yapanlara yönelik iki seneden beş seneye kadar hapis cezası getirileceğini açıkladı. Bu kanuni düzenlemenin bir an önce çıkmasını ve fırsatçılık yaparak fahiş fiyat uygulayanların Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na şikayet edilmesini istiyoruz” dedi.

İşte detaylar...

 


Geri Dön