27 / 04 / 2024

Kiralık villalara koronavirüs ilgisi!

Kiralık villalara koronavirüs ilgisi!

Koronavirüs sonrası izole tatil isteyen vatandaşlar kiralık villalara yöneldi. Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris’te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yaklaşık yüzde 100’lere ulaşmış durumda...



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, açık olan otellerin Kurban Bayramı dönemindeki doluluklarının iyi durumda olduğuna dikkat çekerek, "Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris’te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yüzde 100’lerde. Yat kiralamalarına da talep arttı. Özel tatil yapılabilecek bütün seçeneklere talep artmış vaziyette" diye konuşu.

Bağlıkaya, Kurban Bayramı’ndaki turizm hareketliliğiyle ilgili, Ukrayna ve İngiltere dışında ana pazarlardan açılan olmadığı için iç pazardan başka alternatifin kalmadığını dile getirdi.  Anadolu Ajansı'ndan Elif Ferhan Yeşilyurt'un haberine göre; Temmuz'da turizmin hareketlenmesini beklediklerini, Kurban Bayramı vesilesiyle bunun daha da yukarılara çıkacağını vurgulayan Bağlıkaya, şöyle konuştu: 

“İstanbul’da açık oteller yüzde 15’leri ancak buluyor, turizm bölgelerinde ise yüzde 40’a yakın tesis açık. Açık olan otellerin bayram dönemindeki dolulukları iyi durumda gözüküyor. Tatil tercihlerinde butik oteller, apart oteller ve villa kiralama hareketli. Yüksek yıldızlı tesislerin olduğu yüksek kapasiteli bölgelerdeki doluluklar hala istenilen seviyede değil.”

“İnsanlar fiyat uygunluğundan ziyade hijyen ve güvenliğe önem veriyor”

Bağlıkaya, yakın destinasyonlara, özel araçla seyahatlerin tercih edildiğine dikkat çekerek, “TÜRSAB’ın GENAR’a yaptırdığı araştırmaya göre, pandemi süresi, uzun vadede insanların seyahat etme, tatil yapma motivasyonunu yüzde 20 artırmış gözüküyor. İnsanlar fiyat uygunluğundan ziyade hijyen ve güvenliğe önem veriyor” dedi.  

Araştırmaya göre, Türkiye genelinde tatile gidenlerin yüzde 56’sını İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Mersin’den gidenlerin oluşturduğunu belirten Bağlıkaya, tatile gitmeyi planlayanların yüzde 95’inin yurt içinde tatil yapmayı planladığını kaydetti. Bağlıkaya, Ege Bölgesi’nin bu dönemde öne çıkmış vaziyette olduğunu dile getirerek, onu Akdeniz, Karadeniz, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinin takip ettiğini aktardı. 

- “Kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yüzde 100’lerde”

Bağlıkaya, butik oteller ve kiralık villalardaki doluluğun yüksek seviyede olduğuna vurgu yaparak, “Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris’te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yaklaşık yüzde 100’lerde. Yat kiralamalarına da talep arttı. Özel tatil yapılabilecek bütün seçeneklere talep artmış vaziyette” diye konuştu. 

Bağlıkaya, bu Kurban Bayramı döneminde fiyatların, geçen yılın temmuz ayı ile aynı seviyede olduğunu belirterek, 5 günlük turların da 2 bin TL’den başladığını dile getirdi. 

Bağlıkaya, bu bayrama kadar otelini açmayanların bundan sonra açacağını düşünmediğini belirterek, Rusya ve Orta Avrupa pazarının açılması durumunda otel doluluklarının artacağını, kasım ayının ortasına kadar sezonun sürebileceğine dikkat çekti. 

Kiralık villalar dolandırıcıların yeni hedefi oldu!

Yazlık fiyatları ikiye katlandı!

Müstakil yazlıklara rekor talep!


Geri Dön