08 / 05 / 2024

Kiralık villalara talep durmuyor!

Kiralık villalara talep durmuyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle yılbaşı tatilinde tatil yapmak isteyenlerin villalara yoğun ilgisi devam ediyor. 



Turizmin başkenti Antalya'daki villalara yoğun ilgi bulunuyor. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; lüks tesislerinin yanı sıra villalarıyla, havuzlu jakuzili özel odalarıyla da öne çıkan şehir, güvenli ve sağlıklı tatil yapmak isteyenlere çeşitli alternatifler sunuyor.

Salgın nedeniyle dikkatli tercihler yapan tatilciler, yılbaşını da içine alan kısıtlama günlerini evlerinde geçirmek istemeyince villalara yöneldi.

Kiralık villalara talep durmuyor!

Oda içinde jakuziden spor salonlarına, ısıtmalı açık ve kapalı yüzme havuzlarından hamamına kadar her türlü imkanın yer aldığı villalar, yılbaşı için hazırlandı. Özel süsleme ve düzenlemelerin yapıldığı tesisler, misafirlerini kabul etmeye başladı.Özellikle doğal güzelliğiyle ziyaretçilerinin ilgisini çeken Kaş ilçesindeki villalara yoğun talep olduğu öğrenildi.

Isıtmalı havuzlu villalara talep fazla 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin,, Antalya'da villa turizminin büyük bölümünün Kaş ve Kalkan bölgesinde gerçekleştiğini aktardı. Villalara yılbaşı için talebin arttığına dikkati çeken Perçin, "Yüksek sezon fiyatları üzerinden rezervasyon yapılıyor. İzole tatil yapmak isteyenler villaları tercih ediyor. Antalya'nın birçok bölgesinde villalar yüzde 100 doldu." dedi.

Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelin Genel Müdürü Ali Kızıldağ ise pandemi döneminde insanların özel tatil ihtiyaçları nedeniyle villaları tercih ettiğini aktardı.

Özellikle Antalya bölgesindeki villalara ve özel odalara yoğun talep olduğunu aktaran Kızıldağ, "Bu talep yılbaşı sürecinde de devam ediyor. Özellikle havuzları ısıtmalı olan, saunası, hamamı, özel servisi, aktivitesi olan villaları soruyorlar. İlk defa kışın, yılbaşında villa ve özel odalarımıza bu kadar yoğun talep var. Yurt dışı ağırlıklı özellikle Rusya'dan da rezervasyonlar var." şeklinde konuştu.

Tatilciler, HES koduyla villalara alınabiliyor 

Villa turizmi acente sahibi Hasan Solakoğlu ise talepten memnun olduklarını söyleyerek "Sürekli arıyorlar ama bizde yer kalmadı, hepsi doldu." ifadelerine yer verdi.

Kalkan Mahallesi'nde bir turizm firmasında çalışan Elif Özdemir de İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kayseri başta olmak üzere büyükşehirlerden yoğun talep olduğunu aktardı. Özdemir, yılbaşı için villaların günlüğünün 2 bin ile 10 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

Siber dolandırıcılar yılbaşında villa kiralayanları hedef aldı!

Yılbaşı tatili için kiralık villalara talep arttı!


Geri Dön