28 / 04 / 2024

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük sorunların başında kiranın zamanında ödenmemesi geliyor. Peki, kirasını geç ödeyen kiracıya ne yapılabilir? Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir? İşte tüm detaylar...



Kira sözleşmesi kiraya veren ve kiracı arasında iradelerin uyuşmasına bağlı olarak kurulan ve iki tarafa da borç yükleyen bir sözleşme çeşidi olarak karşımıza çıkıyor.

Kira sözleşmesi yapılırken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadur. Bu hususlar daha sonrasında tarafların hak kaybına uğramasını engellemek adına önem teşkil etmektedir. 

Kira sözleşmesi sözlü olarak da yazılı olarak da yapılabiliyor bu hususta bir sıkıntı bulunmuyor ancak kira sözleşmesinin yazılı olması doğabilecek herhangi bir hukuki uyuşmazlıkta kira sözleşmesinin olması ve sözleşmedeki diğer hususları kanıtlaması açısından önemlidir. 

Kiracının tahliyesi sebepleri yasal olarak sınırlı tutulmaktadır. Bu sebeplerden biri gerçekleştiği takdirde kiracıyı evden çıkarmak mümkün oluyor. Kiracının tahliye sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiracının tahliyesi sebepleri:
Kiracının kira bedelini ödememesi, 
Kiracıdan yazılı olarak tahliye taahhütnamesi alınması,
Kiraya verenin ihtiyacının olması,
Kira sözleşmesinin 10 seneyi doldurması, 
Kiracıya haklı sebeplerle yapılan 2 ihtarın olması. 

Bu sebeplerin olması başlı başına yeterli değil. Kiracıyı çıkarma sebeplerini yargı yoluna taşımamız için kanunda belirtilen sürelere uyulması da gereklidir. 


Geri Dön