28 / 04 / 2024

Kiraya çıkan depremzedelerin kira yardımı sorunu: Tam olarak alınamıyor!

Kiraya çıkan depremzedelerin kira yardımı sorunu: Tam olarak alınamıyor!

6 Şubat merkezli meydana gelen depremlerin ardından evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılmaya başlandı. Ancak kira yardımlarının tam olarak alınamadığı gündeme geldi. İşte o açıklamalar...



CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ve Niğdeli depremzedeler ile Meclis'te bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Ali Mahir Başarır, söz konusu toplantıda, 6 Şubat Salı günü depremin yıl dönümünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanları ile deprem bölgesinde olacaklarına dikkat çekti. 

Başarır ve Adem, depremzedelerin yaşadıkları sorunlara değindi. 

Kiraya çıkan depremzedelerin kira yardımı sorunu: Tam olarak alınamıyor!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Niğde'de depremde 28 binanın ağır hasar gördüğünü dile getirdi ve "Belediye ve iktidar söz vermişti 28 tane binayı yapacaktı. Niye bugün vatandaşlarımız buraya geldi?" ifadelerini kullandı. 

Ali Mahir Başarır, ne Hatay'da ne Maraş'ta ne Malatya'da ne Gaziantep'te ne de Niğde'de sorunların hiçbirinin çözülmediğinin, kış günlerinde insanların sokakta olduğunun altını çizdi. 

Kiraya çıkan depremzedelerin kira yardımı sorunu: Tam olarak alınamıyor!

YIKILAN EVLERİNİN KREDİSİNİ ÖDEYEN DE VAR 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de depremi şiddetli şekilde hisseden iki mahalle bulunduğuna dikkat çekti. 

Erhan Adem, depremi hisseden mahallelerin afet kapsamı içine alındığını, 28 bina, daire ve iş yerleri olacak şekilde bağımsız 300 bölümün ağır hasarlı ilan edildiğinin altını çizdi. 

Adem, merkezi hükümet tarafından konutların yapılacağına, evlerin ailelere teslim edileceğine ve kira yardımlarının yapılacağına ilişkin sözler verildiğini aktardı. 

"Fakat buradaki vatandaşlarımız kiraya çıkmalarına rağmen kira yardımlarını tam olarak alamadılar, hala içlerinde yıkılan evlerinin kredisini ödeyenler bulunuyor" diye konuşan Adem, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in depremzede ailelere verdiği sözlerin bir an önce tutulmasını talep etti. 

Kiraya çıkan depremzedelerin kira yardımı sorunu: Tam olarak alınamıyor!

BİR ÇİVİ ÇAKILMADI İDDİASI 

Niğdeli depremzede Belgin Angı da toplantıda konuştu ve Niğde'de kira yardımı dışında yapılması gerekenlerin yapılmadığını vurguladı. 
"Bir yılda bir çivi bile çakılmadı. Belediye Başkanıyla görüşme talep ediyoruz bizimle görüşmüyorlar" diyen depremzede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Niğdeli depremzedeleri görmesini rica ettiğini belirtti. 

Depremden sonra eşyalarının taşıyanlar tarafından çalındığına da dikkat çeken depremzede Angı, emniyete verdikleri dilekçelere bir yanıt alamadıklarını aktardı. 

Mersin  TOKİ  mağdurları tek yürek oldu! 5 bin mağdur çözüm bekliyor!

Prof. Dr. Haluk Özener: Marmara'da sismik boşluk var, yarın deprem olacakmış gibi hazırlanılmalı!

Konut kredisi faiz oranları peş peşe değişti! İşte banka banka yeni oranlar Şubat 2024! 


Geri Dön