05 / 05 / 2024

Kiraya verdiği evi çöplüğe dönüştü!

Kiraya verdiği evi çöplüğe dönüştü!

Londra'daki evini Airbnb üzerinden kiraya veren bir kişi evde toplam 500 kişilik bir parti verilmesi sonucu şirkete dava açtı.



İnternet üzerinden ev kiralama sistemi Airbnb'den İngiltere Londra'daki 5 katlı lüks evini kiraya veren 67 yaşındaki ev sahibi Michael Harold, hiç beklemediği bir manzarayla karşılaştı. Posta'da yer alan habere göre evinde kiracılar tarafından 500 kişilik bir parti verildiğini, etkinlik sonrası evinin adeta 'çöp eve' dönüştüğünü anlayan adam, şirkete dava açtı. Gayrimenkul komisyoncusu Harold, zararını karşılamak için mahkemeden 723 bin sterlin (5 milyon 662 bin TL) tazminat talep etti.

Kiraya verdiği evi çöplüğe dönüştü!

Söz konusu evin Airbnb profilinde konutun '4 kişilik bir aile' için uygun olduğunu bildiren Harold, lüks malikanesinin tadilatını toplam 2 buçuk ayda tamamladı. Şimdi ise geceliği 5 bin 500 sterlinden kiraya vermeyi sürdürüyor. Ne yazıki ki bu, Airbnb dairelerinde yaşanan buna benzer ilk 'parti vakası' değil. Daha önce yine Londra'nın Chelsea bölgesinde 2 buçuk milyon sterlinlik bir ev, 'baby shower' etkinliği için kiralanmış ve daha sonra evde 200 kişilik bir 18'inci yaş partisi düzenlenmişti. 


Geri Dön