03 / 05 / 2024

Kiraya verdiği evini 29 aydır geri alamıyor!

Kiraya verdiği evini 29 aydır geri alamıyor!

Özgür Tuncay, Ankara'daki evini 2016'da kiraya verdi. Evi kiralayan şirket, evi ofis olarak kullanmaya başladı. Ancak şirkete, darbe girişiminin ardından Hazine tarafından el koyuldu...



2016 yılının Mart atında  Ankara  Etlik'teki dairesini ofis olarak kiraya veren Özgür Tuncay'ın kiracısı olan şirkete darbe girişiminin ardından Hazine tarafından el koyuldu. Evin gerçek sahibi ile 2,5 yıldır evini alamıyor. 

Tuncay duruma itiraz etti. İtiraz dilekçesinde 'kiracısı olan şirketle bir alakası olmadığını, sadece mülk sahibi olduğunu ve evinin kendisine iade edilmesini' belirtti. Yapılan araştırmalar sonucunda Tuncay'ın FETÖ ile bağlantısı olmadığı ortaya çıktı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Tuncay’ın iddiasına göre; Ankara Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerde kendisine ‘bugüne kadar oluşan hakları ile ilgili bir talepte bulunmayacağı’ yönünde taahhütname imzalarsa mülkün kendisine teslim edileceği söylendi. Ev sahibi Tuncay, ‘haklarından vazgeçtiği’ yönündeki taahhütnameyi gönderdi. Ancak daire yine teslim edilmedi, ofis malzemelerine de el koyuldu.

Sonrasında Defterdarlık, eşyaların satılması gerektiğini ve evin boşalması halinde teslim edileceğini söyledi. Evdeki eşyalara 20 bin TL fiyat biçildi. Ev mühürlü olduğu için çıkılan ihalelerde alıcılar eşyaları göremedi. Fiyat 8 bin TL’ye kadar düştü. Tuncay’ın bir yakını, “Süreç hızlansın” diyerek eşyaları satın aldı. Ancak Tuncay yine evini alamadı.

İŞİNDEN DE OLDU

Mağdur ev sahibi Tuncay, şu ifadeleri kullandı;

"Süreç boyunca trajikomik gelişmeler oldu. Evimi su bastı ve büyük hasar oluştu. Maliye Bakanlığı, 1100 TL depozito bedelini kendilerine geri ödememi istedi. Ödemeyince dava açtılar ancak kaybettiler. Evimin tapusuna da şerh koydular. Çok iyi bir firmada ilaç mümessili olarak çalışıyordum. 1 - 2 kez idare ettiler ama sonunda bölge dışına çıktığımı tespit ettiler, iş akdime son verdiler. İşimden de oldum. Hem maddi hem de manevi olarak yıprandım. Tüm düzenim bozuldu. Kiracılar ceketini aldı çıktı, hiçbir alakamın olmadığı olayda ben mağdur oldum. Mülkümü kullanamıyorum ama çöp ve emlak vergisini ödüyorum. Konuyu yargıya taşıdık"


Geri Dön