04 / 05 / 2024

Kiraz ilk kez tezgahlara geldi! Kilogram fiyatını duyanın ağzı açık kaldı

Kiraz ilk kez tezgahlara geldi! Kilogram fiyatını duyanın ağzı açık kaldı

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden kiraz ilk kez hasat edilmeye başlandı. Meyvenin kilogram fiyatı ise duanları şaşkına çevirdi. Dalından sofralara gelen kirazın kilogramı bin liradan (1000 TL) satılıyor.



 Yaz sezonunun ilk kirazı tezgahlarda yerini almaya başladı. Kirazlar bahçelerden toplanıp paketlenerek İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerin sebze hallerine gönderiliyor. Oradan da marketlere gidiyor. Öte yandan Mersin'de yılın ilk turfanda kiraz hasadı yapıldı. Ürünlerin kilosu 800-1000 TL arasında satılıyor. Ziraat Mühendesi Deniz Gürbüz, yaklaşık 8 yıldır bölgede adaptasyon çalışmasını yaptıklarını belirterek, " Kirazın şu an tanesi 4-5 liraya denk geliyor. Erken olduğu için fiyat yüksek ancak normal sezonda bu fiyatlar düşer" açıklaması yaptı.
 

 Kiraz ilk kez tezgahlara geldi! Kilogram fiyatını duyanın ağzı açık kaldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön