27 / 04 / 2024

Kiraz-Ödemiş karayolunun yapımına başlanıyor!

Kiraz-Ödemiş karayolunun yapımına başlanıyor!

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'ün MHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçmesi, ilk yıla damgasını vurdu. İlçe sakinleri, Başkan Şengül AK Parti'ye geçtikten sonra ilçeye hizmet gelmeye başladığını söyledi.




Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'ün MHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçmesi, ilk yıla damgasını vurdu. İlçe sakinleri, Başkan Şengül AK Parti'ye geçtikten sonra ilçeye hizmet gelmeye başladığını söyledi. Özellikle kadınlara pozitif ayrımcılık yapmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, belediyenin kısıtlı imkanlarla başarılı çalışmalar yaptığını belirtti. Özellikle Kiraz-Ödemiş karayolunun yakın bir zamanda yapımına başlanacak olması ve ilçenin otopark sorunu için çalışmalara başlanması, vatandaşların takdirini topladı. Vatandaşların en çok şikayet ettikleri konu ise  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin, diğer küçük belediyelerde olduğu gibi hizmet noktasında sıkıntıların yaşanması oldu.



İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Hüseyin Berber (Emekli): Belediyenin hizmetlerinin genel olarak memnunum. Kültür ve sanat faaliyetlerine belediye öncülüğünde biraz daha ağırlık verilse daha iyi olur. İşsizliğe çözüm bulmak açısından gençlere meslek kursları açılmalı. Başkanın halkla mümkün olduğu kadar daha içiçe olmasını istiyorum.

Mustafa Yıldırım (Emekli): Belediyenin 1 yıllık sürede halka layıkıyla hizmet götürdüğünü söyleyebilirim. Elindeki araç ve ekipmanlarla imkanları ölçüsünde kırsala bile kesintisiz hizmet götürüyor. Kiraz- Ödemiş duble karayolunun belediyemiz öncülüğünde yakın bir zamanda yapımına başlanacak olması sevindirici.

Yılmaz Kaya (İşçi): Belediyenin gelir kaynakları ile makine ve ekipman yetersizliğine rağmen hizmetler yönünden bir şikayetim yok. Su parası örneğinde olduğu gibi gelir kalemlerinin büyük kısmını Büyükşehir Belediyesi topluyor. Garaj, şantiye alanı ve mezbaha gibi işletmeler Büyükşehir'e geçti. Bunu haksızlık olarak görüyorum. Kiraz'da olduğu gibi küçük belediyelerin eli kolu bağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ilçeye hakkıyla hizmet getirmiyor.

Erman Aktaş (Çiftçi): Kiraz'ın ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayanıyor. İlçemizde yetiştirilen kiraz, ceviz gibi tarımsal ürünlerin tanıtımını belediye destekliyor. Bunun en güzel örneği yakında düzenlenecek Kiraz Festivali. Belediye öncülüğünde açılan tarım fuarıyla ilçe üreticisine destek olunuyor. Üreticiye, yeni pazarlar yaratılarak, elde ettikleri gelirin artması için çaba sarfediliyor. Başkan hanım gençlere yönelik etkinlikler ve projeler üretmeye çalışıyor. Fikir paylaşımı yapan demokrat bir kişiliğe sahip.

Ayfer Duran (Emekli öğretmen): Bayan bir belediye başkanımız olduğu için şanslıyız. Başkan hanım bayanlara ilçede pozitif ayrımcılık yapıyor. Halkla sıcak ilişkiler kurarak, içiçe olması bizler için büyük avantaj. Sorunlarımızı yüzyüze kendisine aktarabiliyoruz. Yeni belediye binamızın inşaatı sürüyor. Kendisi zaman zaman haksız eleştirilere maruz kalsa da yaptığı ve yapmaya çalıştığı hizmetler büyük cesaret ister.

Vehbi Aktaş (Esnaf): Kiraz halkı olarak daha önceki dönemlerde yeterince hizmet alamıyorduk. Doğru hizmetlerin ardarda yapılmasıyla birlikte, Kiraz kasaba görünümünden sıyrılarak, modern bir kent olma yolunda hızla ilerlemeye başladı. İlçemizin spordaki temsilcisi Kirazspor'u artık BAL ligi veya 3. ligde görmek istiyoruz.

Hakan Şahin (Esnaf): Kiraz hizmet almaya başladı. Alt yapı sıkıntısı olmadığı kanısındayım. Kent içi ve üretim yollarında iyileştirme ve sıcak asfalt işlemi düzenli olarak yapılıyor. 120 kilometre parke taşı ilçeye döşenecek. Modern bir kent görüntüsüne kavuşacağız. Eskiden otopark sıkıntısı çekiyorduk. Belediyenin otopark alanı için çalışması güzel. Kısa sürede hizmete gireceğini düşünüyorum.

Şengül Kavakçı (Ev hanımı): Yerel seçimde, MHP'den seçilen Saliha hanım AK Parti'ye geçtikten sonra Kiraz layıkıyla hizmet almaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet alamıyoruz. Ayrımcılık yapılıyor. En büyük sorunlarımızdan biri olan işsizliğe çözüm bulunması amacıyla başkan hanım gençlere yeni yeni iş sahası yaratmak için tüm olanaklarını zorluyor. İlçede, birkaç büyük mandıra işletmesinin dışında sanayi tesisi bulunmuyor. Belediye girişimciyi ilçeye çekmek için uğraşıyor. Bayan girişimcilerin önü açılarak, gelir getirecek sosyal amaçlı kursların sayısı hızla artıyor.

Muharrem Ateş (İşletmeci): Kiraz Belediyesi iyi çalışıyor ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet getirmiyor. Ekonomik kalkınmışlık anlamında bugüne kadar hep gözardı edildik. Yeni yeni yatırımları ilçeye çekmek gerekiyor. Belediyenin öncülüğünde yeni iş sahalarına ihtiyaç duyuyoruz. Alt yapıya önem verilmeli.

Engin Şahin (Gazeteci): Sosyal belediyecilik hizmeti alanında başarılı buluyorum. Yardıma muhtaç insanlar belirlenerek ayağına kadar hizmet götürülüyor. Kırsaldaki yol çalışmaları havaların ısınmasıyla birlikte başladı. Zabıta hizmetleri kaliteli. Esnaf denetimleri periyodik olarak sürüyor. Kaldırımlarda yayaların rahatça yürüyebilmesi sağlanıyor. Ruhsatsız işyerlerine taviz vermiyorlar. Haziran'da düzenlenecek Kiraz Festivali ilçenin tanıtımına katkı sağlayacak. Tarım ürünlerin saklanıp pazarlanması amacıyla soğuk hava deposu kurmak için harekete geçilmesi güzel bir çalışma.

Ali Tetik (İşçi): Büyükşehir Belediyesi, Kiraz Belediyesi'nin elini koluna bağlamasına rağmen, mütevazi bütçesiyle elinden geldiğince halka hizmet vermeye çalışıyor. Yıllardır en büyük eksikliklerimizden biri olan ambulans aracına belediye sayesinde kavuştuk. Yeni hastane binamızın inşaatına yakında başlanacak olması sevindirici. Temizlik hizmetlerinden de çok memnunuz.

Mustafa Yiğit (Emekli): Kiraz Belediyesi, tüm gayretiyle iyi işler yapmaya çalışıyor. Benim şikayetim İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kaynaklanıyor. Kendi kurumlarına işçi alımı yaparken bile ayrımcılık içindeler. Bizler zurnanın son deliği değiliz. Yeni oluşumla birlikte ilçenin önünü açık, yarınlarını ise parlak.

Mustafa Köse (Emekli): Belediye hizmetleri imkanlar dahilinde oldukça kaliteli. Yeşil alan ve park bahçeye önem veren bir başkana sahibiz. Kaldırım ve yol çalışmaları devam ediyor. Başkan hanım Kiraz için şans. 



Yeni Asır


Geri Dön