02 / 05 / 2024

Kırklareli peynirinin şöhreti ve lezzeti ülke sınırlarını aştı!

Kırklareli peynirinin şöhreti ve lezzeti ülke sınırlarını aştı!

Kırklareli'nin zengin bitki örtüsünden beslenen inek, koyun ve keçilerin sütünden üretilen lezzetli beyaz peyniri sofraları lezzetlendiriyor. Ülkemizde çok sevilen peynirin, yurtdışında da pek çok seveni bulunuyor. İşte haberin devamı…



Kırklareli’nde otlanan 550 bin küçük ve büyükbaş hayvandan günlük olarak 900 bin ton süt elde ediliyor. Bu sütler sonrasında 60'a yakın işletmede işlenmeye gidiyor. Üretim aşamasında yaklaşık 500 ton sütten beyaz peynir yapılırken geri kalan sütten de kaşar, lor, yoğurt ve ekşimik gibi süt ürünleri elde ediliyor.

Ortalama 10 ay kadar bekletildikten sonra tüketime hazır hale gelen beyaz peynirler, başta Katar, Irak, ABD ve Lübnan olmak üzere 20 ülkeye ihraç ediliyor. Kırklareli yıılda ortalama 100 ton süt ve süt ürünü ihracatı gerçekleştiriyor.

 Kırklareli peynirinin şöhreti ve lezzeti ülke sınırlarını aştı!

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, AA muhabirine, kentin temiz havası ve doğasında beslenen küçük ve büyükbaş hayvandan elde edilen sütlerden, üretilen peynirin çok lezzetti olduğunu söyledi.

Altıntel, "Beyaz peynirimizi hediye olarak götürdüğümüzde gelen tepkiler, 'Ne Ezine, ne Edirne' şeklinde oluyor. Ezine, Edirne ve Kırklareli peynirini yan yana koyduğumuz zaman Kırklareli beyaz peynirinin lezzeti ortada ve bu tamamen sütten kaynaklanıyor." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön