17 / 05 / 2024

Kırklareli peynirinin şöhreti ve lezzeti ülke sınırlarını aştı!

Kırklareli peynirinin şöhreti ve lezzeti ülke sınırlarını aştı!

Kırklareli'nin zengin bitki örtüsünden beslenen inek, koyun ve keçilerin sütünden üretilen lezzetli beyaz peyniri sofraları lezzetlendiriyor. Ülkemizde çok sevilen peynirin, yurtdışında da pek çok seveni bulunuyor. İşte haberin devamı…



“Burada üretilen sütün Dubai'ye gidip küçük çocuklara verilmesi bizim için bir gurur kaynağıdır."

Altıntel, peynire olan ilginin yoğun olmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "İl genelinde 60’a yakın mandıramız, 3 ihracatçı firmamız var. Istranca eteklerinde tabiat şartları, doğamız, meramız, otumuz, ağacımız, suyumuz toprağımızdan kaynaklı, hayvanlardan ürettiğimiz peynirlerde  müthiş bir kalite var. Trakya, hastalıklardan arınmış bir bölge. Tabiatı farklı, meralar, ot, hava, su hatta toprak bile farklı. İçerisinde besinler, takviyeler var. Burada üretilen sütün Dubai'ye gidip küçük çocuklara verilmesi bizim için bir gurur kaynağıdır."

Kentte süt ve süt ürünleri üretimi yapan çiftçi Cihan Alkan ise sütün kalitesine bağlı olarak peynirin de aromasıyla ön plana çıktığını söyledi.

İnek, koyun ve keçi sütlerinden peynir ürettiklerini dile getiren Alkan, peynirin kalitesinin tamamen doğadan, havadan ve zengin ot çeşitliliğinden kaynaklandığını söyledi.

Ürettikleri peynirleri yurt içi ve yurt dışına gönderdiklerini ifade eden Alkan, "Klasik peynirimizin herkesin denemesini istiyoruz. Peynirimizin lezzetini tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Ot çeşidinin bol olması sütteki aromayı güzelleştiriyor, bir de peynirlerimizde bir seneyi aşkın bekleme süresi oluyor, bunun lezzeti oradan geliyor." diye konuştu.

Sera cenneti Hollanda’ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediyoruz!

Son yedi ayda üretilen otomotivler hakkında şaşırtan detay! İşte detaylar!

Bu fiyata SUV kalmadı! Elinizi çabuk tutun! Yeni SEAT Ateca 1 Eylül 2022 fiyat listesi…

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön