27 / 04 / 2024

Kırmızı Alarm: İtalya'da Öldürücü Sıcaklarla Mücadele Başladı, Türkiye Ne Kadar Tehdit Altında?

Kırmızı Alarm: İtalya'da Öldürücü Sıcaklarla Mücadele Başladı, Türkiye Ne Kadar Tehdit Altında?

Dünya üzerinde küresel iklimin değişmesi çok fazla sıcaklığa neden oldu. Öldürücü sıcakların geleceği uyarısı yapıldı. İtalya'da sıcak ölen bir kişinin ardından ülkede art arda uyarılar yapılmaya başladı. İtalya’da sıcaklığın çok fazla olması insanların önlem alması gerektiğini gösteriyor.



Dünya üzerindeki sıcaklık artışı gün geçtikçe kendisini gösteriyor. Özellikle de İtalya'da bu etki ölümle insanları tehdit altına almaya başladı. Bu sıcaklık etkileri Türkiye'de de hissedilmeye başladı. Ancak İtalya'da bu durum insanların paniklemesine yol açtı. İtalya Sağlık Bakanlığı, 16 farklı şehir için kırmızı damga uyarısı verdi. Bu konuda insanları uyarın Bakanlık, evcil hayvanların da sıcaktan korunması gerektiğine dikkat çekti.

İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı 

Türkiye'de de etkisi hissedilen aşırı sıcaklar, İtalya'da da endişe yaratmış durumda. İtalya Sağlık Bakanlığı, yapılan açıklamada hafta sonu birçok şehirde kırmızı alarm verildiğini belirtti. Bu durum, özellikle yaşlılar, sağlık sorunları olanlar, ilaç kullananlar, çocuklar ve bebekler gibi hassas kişilerin dikkatli olması gerektiğine işaret etti. 


Geri Dön