30 / 06 / 2024

Kırmızı et fiyatları yerinde durmuyor! Zamlar üst üste geldi

Kırmızı et fiyatları yerinde durmuyor! Zamlar üst üste geldi

Önüne geçilemez şekilde 2023 yılına girdik gireli 'et' fiyatlarına zam geliyor. Depremin ardından fırsatçılıkla mücadele eden Türkiye şimdi de 'et' fiyatları ile mücadele etmeye başladı.



''DEPREM BÖLGESİNDE KESİME ENGEL BİR OLAY YOK''

Konuyla alakalı açıklama yapan  Ankara  Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ şunları aktardı:

''Gerek Kahramanmaraş gerek Malatya önemli bir üretim merkezi ama o bölgede şu zamana kadar kesimlerin sürdüğünü biliyoruz. Yani kesime mani bir durum yok, söz konusu değil. Herkesi etkiliyor bu şey bakıyoruz etkilenmeyen sektör hemen hemen yok gibi.

Bu et ücretleri arttıkça bunun kime faydası olur? Bunun neticesi ne olur? Öyle bir duruma geliriz ki yurt dışından ithal etmek cazip bir hal alır. Böyle olunca da bunun en büyük sıkıntısını hepimiz üreticimiz herkes çeker.''

Kasaplara göre ücretlerin artmasının tek nedeni deprem fırsatçılığı değil.

Kırmızı et fiyatları yerinde durmuyor! Zamlar üst üste geldi

Sektör yetkilileri 2,5 yıl önce süt fiyatlarının uzun bir süre baskı altında tutulduğunu söylüyor. O dönem ineklerin kesime gittiğini şu an bu yüzden hayvan varlığının azaldığı ifade ediliyor.

Yalçındağ, ''20 gün öncesine dayanan deprem hadisesi de bunda etkili ondan önce pandemi süreci de bütün dünyayı etkiledi bizi de etkiledi. Biz sattığımız etin üzerinden kazandığımız para ile geçinen insanlarız. Sattığımız et miktarı düştüğü noktada bizim de gelirlerimiz düşüyor. Biz de sıkıntı içerisine giriyoruz.'' dedi.

BAZI KASAPLAR KEPENK İNDİRECEK

Öte yandan İstanbul'daki bazı kasaplar, karkas et fiyatına tepki olarak kepenk indirmeye hazırlanıyor.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası, depremin bahane edilerek ette zam furyası başlatıldığını belirtiyor.

Oda yetkilileri, dükkanları bir hafta kapatarak tepki göstermek istediklerini dile getiriyor.

Carrefour'da Ayçiçek yağı 129.90 TL, Çipura 99.99 TL ile satışta! İndirimli ürünler peş peşe sıralandı!

ŞOK'tan çeyiz düzeceklere müjde! Su Bardağı 99,95 TL, Borcam Tencere 79,95 TL ile satışta! 4 Mart 2023 fiyat listesi

Elinde bir doları bile olanlar hemen baksın! İşte doların tavan yapacağı tarih


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön