03 / 05 / 2024

Kırmızı ette tam indirim var derken kötü haber geldi! Et fiyatları yine zamlandı!

Kırmızı ette tam indirim var derken kötü haber geldi! Et fiyatları yine zamlandı!

Dana karkas fiyatı geçen hafta 209 lirayken, bu hafta 225 liraya yükseldi. Bu fiyat artışıyla birlikte kıyma fiyatları da yükseldi ve bir kilo kıyma fiyatı 300 liradan 330 liraya çıktı. Bu durum kasapların iş hacmini olumsuz etkilerken, besiciler doğum olmadığını ellerindeki hayvanları kestiklerini



Kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, Türkiye'deki hayvancılık sektörü zor günler yaşıyor. Karkas et fiyatı geçen hafta 209 lirayken, dün itibariyle 16 lira artışla 225 liraya yükseldi. Bu artışın etkisiyle bir hafta önce 300 lira olan kıyma fiyatı da 30 liralık artışla 330 liraya çıktı. Kuşbaşı 390, biftek 420, bonfile ise 500 liraya kadar çıktı. Bazı bölgelerde karkas etin kilosu 230 lirayı aştı ve bayram sonrasında kıyma fiyatlarının 350 lirayı görmesi bekleniyor.

Kırmızı ette tam indirim var derken kötü haber geldi! Et fiyatları yine zamlandı!

Besicilik yapan Abdullah Evcim’den can sıkan açıklamalar

Manisa'nın Kemalpaşa ilçesinde yıllardır besicilik yapan Abdullah Evcim, son dönemde yaşanan sıkıntıları önceden tahmin ettiklerini ve uyarılarda bulunduklarını belirtti. Ancak kimse kendilerini dinlemedi. Evcim, yem fiyatlarındaki artışın durdurulması, üreticinin hak ettiği parayı alması ve ineklerin kesime gönderilmemesi gerektiği konusunda uyarılar yaptıklarını söyledi.

Karkas fiyatlarının 209 liradan 225 liraya yükseldiğini ve bazı yerlerde 230 liraya kadar çıktığını belirten Evcim, bu durumun besicileri zor durumda bıraktığını ifade etti. Kendisinin 200 büyükbaş hayvanı olduğunu ancak bugün sadece 100 tane kaldığını söyleyen Evcim, borçlandıklarını ve dayanacak güçlerinin kalmadığını dile getirdi.

Markette bir kilo sütün geçen yıl 5 lira iken bugün 30 liraya satıldığını belirten Evcim, et fiyatlarının ise 2021 Aralık ayında 52 lira iken bugün 225 liraya çıktığını söyledi. Hayvan sayısının hızla azalmaya devam ettiğine dikkat çeken Evcim, yakında kesilecek hayvan bulamayacaklarını da sözlerine ekledi.

 


Geri Dön