22 / 07 / 2024

Kırmızı ette tam indirim var derken kötü haber geldi! Et fiyatları yine zamlandı!

Kırmızı ette tam indirim var derken kötü haber geldi! Et fiyatları yine zamlandı!

Dana karkas fiyatı geçen hafta 209 lirayken, bu hafta 225 liraya yükseldi. Bu fiyat artışıyla birlikte kıyma fiyatları da yükseldi ve bir kilo kıyma fiyatı 300 liradan 330 liraya çıktı. Bu durum kasapların iş hacmini olumsuz etkilerken, besiciler doğum olmadığını ellerindeki hayvanları kestiklerini




Kırmızı ette tam indirim var derken kötü haber geldi! Et fiyatları yine zamlandı!

Kasaplar müşterilerine et fiyatlarını söylemekten utanıyor

Kasap Cumali Barak, yüksek et fiyatlarından şikayetçi olduğunu belirtti. Barak, işlerinin her geçen gün azaldığını ve müşteri sayısının düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. Fiyatların kafalarına göre belirlendiği algısının yanlış olduğuna dikkat çeken Barak, aldıkları karkas ete göre fiyatlandırma yaptıklarını ifade etti. Ancak karkas fiyatlarının yükselmesiyle birlikte satış fiyatlarının da artmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Son dönemlerde satışların düşüş yaşadığını belirten Barak, eskiden bayram öncesinde işlerinin arttığını ancak şu anda işlerinin durma noktasına geldiğini söyledi. Bayram öncesi alışveriş yapanların azalması nedeniyle müşteri sayısının çok düştüğünü ve kazançlarının neredeyse sadece rutin giderleri karşılayacak seviyede olduğunu ifade etti.

Barak, bir kilo kıymanın kilosunu 330 liradan satmak zorunda olduğunu ancak müşteriye bu rakamı söylerken utanç duyduğunu belirtti. İşletmesinde çalışan eleman sayısının da azaldığını ve şu anda sinek avladıklarını dile getirdi.

Et fiyatlarındaki indirimin son günleri! Tarım Kredi'den çılgın indirim! 

Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili endişelendiren uyarı! Olursa et yemek hayal olur

Kırmızı et fiyatlarına yakın takip! Para cezası uyarısı geldi


Geri Dön