15 / 05 / 2024

Kırsal bölgelerde de kentsel dönüşüm acilen yapılmalı! 

Kırsal bölgelerde de kentsel dönüşüm acilen yapılmalı! 

İTB Başkanı Işınsu Kestelli, kentsel dönüşüme dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte Kestelli'nin o açıklaması...



TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve  İzmir  Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen İTB nisan ayı olağan meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

31 Mart'taki mahalli idareler seçimlerinin tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Işınsu Kestelli, seçilen belediye başkanlarının yerelden kalkınmayı önceleyerek, tarım ve gıdaya daha fazla önem vermelerini ümit ettiklerine dikkat çekti. 

Kırsal bölgelerde de kentsel dönüşüm acilen yapılmalı! 

Ayrıca, yüksek enflasyon sürecinden çıkışın öngörülerinden daha uzun ve sancılı olacağına dikkat çeken Kestelli, "Dünyanın gelişmiş ekonomileri bile pandeminin ardından yaşanan yüksek enflasyon ile mücadelede yeni yeni başarının kapısına gelebildiler. Bu zor süreçte ekonomi yönetiminden en büyük beklentimiz, üretim ve rekabet gücümüzü artıracak ama aynı zamanda toplumsal dengeyi sağlayacak, kimseyi geride bırakmayacak hamleler yapması. Parasal önlemler dönemini geride bırakıp yapısal reformları hızla hayata geçirmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu. 

İTB Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye'de en önemli gündem maddelerinde birinin de kentsel dönüşüm olması gerektiğinin altını çizdi. 

Kestelli, deprem riskinin bu kadar fazla olduğu ülkede kentlerin dirençli hale getirilmesinin elzem olduğunu vurguladı. 

Kırsal bölgelerde de kentsel dönüşüm acilen yapılmalı! 

Kestelli, söz konusu açıklamasında kırsal bölgelerde de dönüşüme ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. 

"Adeta, fay hatları yalnızca şehir merkezlerinden geçiyor gibi bir durum söz konusu. Kırsaldaki dönüşümü sadece konutların depreme dirençli hale getirilmesi şeklinde görmemeliyiz. Altyapının düzeltilmesi, ulaşım imkanlarının ve sosyal imkanların çoğaltılmasıyla beraber bütüncül bir kırsal dönüşümü planlamalıyız" ifadelerini kullanan Kestelli, bu nedenle hemen başlanmasının ve hızlıca iletlemesinin mümkün olacağının altını çizdi. 

Kestelli, "Kırsalda yapılacak bir dönüşümün yalnızca depremdeki hasar riskini azaltmaya değil, şehir merkezlerine göçün azaltılarak şehirleşme baskısının sebep olduğu sorunların bir nebze de olsa giderilmesi ile orta ve uzun dönemde ekonomik, sosyal ve kültürel pek çok alana katkı sağlayacağını da göz önüne almalıyız" açıklamasında bulundu. 

BES’e para koyanlar ne kadar kazanıyor?

Altını bilen adam İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına kara haber! Düşüş için ilk sinyali verdi!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bolu Dağı Tüneli uzatılacak...


Geri Dön