03 / 05 / 2024

Kırşehir'de emlak piyasası durgun!

Kırşehir'de emlak piyasası durgun!

KIRŞEHİR'DE emlak piyasasındaki durgunluk bahar aylarının gelmesine rağmen sürüyor. Kış mevsiminde emlak alım ve satımlarında yaşanan durgunluğun 7 Haziran Milletvekili Seçimleri'ne kadar devam edeceği öngörülüyor.



KIRŞEHİR'DE emlak piyasasındaki durgunluk bahar aylarının gelmesine rağmen sürüyor. 

Kış mevsiminde emlak alım ve satımlarında yaşanan durgunluk, halen devam ederken, bu durumun 7 Haziran Milletvekili Seçimleri'ne kadar devam edeceği öngörülüyor. 


Geçim sıkıntısı içinde olan vatandaş ev sahibi olmak isterken, krediyle konut alanlar da banka borçlarından dolayı sıkıntı yaşıyor. Banka kredisiyle ev alanlara ve alacak olanlara getirilen ek yük nedeniyle müteahhitlerin de huzursuz olduğunu belirten Kırşehir Emlakçılar Derneği Başkanı Zeynel Biçici, emlak piyasasının beklemede olduğunu söyledi. 


Ekonominin de, vatandaşın da seçime odaklandığını ve bu nedenle piyasadaki durgunluğun devam edeceğini düşündüklerini belirten Kırşehir Emlakçılar Derneği Başkanı Zeynel Biçici, "Emlak piyasasında malumunuz mevsimsel olarak, kış mevsiminden kaynaklı bir durgunluk var. Havaların ısınmasını bekliyoruz. Bahar aylarına girilmesiyle birlikte müteahhitler yavaş yavaş yarım kalan yerlerine şu anda başladı. Kış mevsiminde konutlarda bayağı bir durgunluk vardı. 


Akabinde kredi çekenlere devletin getirmiş olduğu bir yük vardı. Cezai müeyyide uygulamışlardı. O cezai müeyyideden dolayı da müteahhitler bile huzursuz. Çünkü krediyle alanlara pek rağbet gösterilmiyor gibi bir imaj var. Ama bu nasıl olur, nasıl olmaz bilemiyoruz. Çünkü Maliye konumunda onlara büyük bir yük geldiği için bayağı bir sıkıntılı durum var. 


İlerleyen günlerde yetkililer bunu gündeme alacaklardır veyahut da düzeltebilirler. Krediyle konut veya herhangi bir yer alanlar, satan da, alan da zarar gördüğü için krediyle aldığından veyahut da yüksek meblağda vergi ödediği için biraz çekimser kalınıyor. Ama ilerleyen dönemlerde göreceğiz durumu. Şu an itibarivle kıpırdı başladı ya da başlamadı diyemeyiz, çünkü ortada seyrediyor. İnsanlarımız yazın kazandıklarını kışın yediler. Bugün itibariyle baharın bu işe başlayacakları için bayağı bir külfet, maddi imkanlar gerekiyor. Ekonomi dar boğazda ve insanlarımızı böyle bir bocalama içerisinde. 

Allah hayırlısını etsin. İnşallah düzelir. Konut satışları inşallah artar, artmasını da temenni ediyoruz. 7 Haziran'da seçimler var. Ekonomi de seçime odaklanmış, vatandaş da seçime odaklanmış. Şu an itibariyle beklemedeyiz. Seçim süreci ticari anlamda da piyasayı durdurdu" dedi. 


Ülke genelinde birçok şehirde günü birlik ev kiralanırken, Kırşehir'de günlük ev kiralama noktasında alternatifin çok fazla olmadığını belirten Kırşehir Emlakçılar Derneği Başkanı Zeynel Biçici, "Kırşehir'de günlük ev kiralama çok nadir olur. 


Hazır eşyalı evler çok nadir vardır. Eşyalı evleri verdiğimiz süreç içerisinde sürekli oturacak insanlara veya ikametini buraya alacak insanlara, kayıtlarını irdeleyerek veriyoruz. Günlük, sabah alayım akşam ayrılayım yerler yoktur. Kırşehir'de apartlar ve oteller gündemdedir" şeklinde konuştu. 


Kırşehir Çiğdem


Geri Dön