04 / 05 / 2024

Kırşehir'de imar uygulaması nedeniyle arsalarda kayma oldu!

Kırşehir'de imar uygulaması nedeniyle arsalarda kayma oldu!

Şehrimizde Belediye’nin imar uygulaması sonucunda arsa kayması yaşanırken, zemin açısından değil, hukuki açıdan oluşan sıkıntı nedeniyle davalar açılıyor…



KIRŞEHİR’DE Belediye’nin imar uygulaması nedeniyle bazı arsalarda kayma görüldüğü ortaya çıktı.

Hukuk açısından dava açılarak, hukuken hak arayışı sağlanabiliyor.

Şehrimizde yapılan imar uygulaması sonucu zeminde değil de, hukuki açıdan arsaların kaydığının ortaya çıkması vatandaşları, dava açma yoluna itti.

İmar uygulaması nedeniyle ilimiz Kırşehir’de yaşanan bu duruma ilişkin haber ekibimiz Kırşehir Barosu Denetleme Kurulu Üyesi Avukat Erhan Topel’in bilgisine başvurdu.

Mağdur olan kişinin mağduriyetinin tazminat davası açılarak çözülebileceğini belirten Avukat Erhan Topel, “Belediyemizin yapmış olduğu imar uygulaması sonucu parseller bazında ve ada bazında vatandaşların arsalarının zemininde böyle bir durum olmasa bile hukuken bu arsaların kaydığını görüyoruz. Belediyenin yapmış olduğu imar uygulaması sonucu oluşan birtakım sonuçlar. Uygulamada hukuk davaları açılıyor. Komşu parselleri bu tecavüzün önlenmesi, bu tecavüzün önlenmesi çok ağır sonuçlara neden oluyorsa tazminat olarak davalar açılabiliyor. Veya yapılan bu imar uygulamasının şartları varsa bu konuda uygulamanın iptali için idare mahkemesine dava açılabilir. Ada bazında, yani 10, 15 parsel varsa tüm malikler bir araya gelirlerse yeni bir düzenleme yapılabiliyor. Bu tecavüzün önlenmesi, bu kaymanın önlenmesi açısından Belediyemiz, böyle bir düzenleme yapabiliyor. Tabi bu da çok zor bir olay, yani 15 tane arsa varsa hepsinin gelmesi lazım, bir de şuurlu olduğunu düşünün, yani ortaklı olduğunu düşünün hepsinin bir araya gelmesi çok zor. Diğer malike yeri bırakıp tazminat olarak alma hakkı var. Mahkeme Belediyeden bu konuda düzenleme yapılır mı yapılamaz mı konusuna ilişkin bilgi istiyor. Ona göre bir tazminat verilecektir” dedi.



Kırşehir Çiğdem


Geri Dön