29 / 04 / 2024

Kırşehir'e yeni iş merkezi geliyor!

Kırşehir'e yeni iş merkezi geliyor!

Kırşehir'de Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yıkımı gerçekleştirilen eski Bağ­Kur binasının yerine yapılacak modern iş merkezinin temeli Ramazan Bayramı sonrası atılacak…



Kırşehir'de 30 yıldır hizmet veren, Şoförler ve Otomobilciler Odası’na devriyle birlikte yıkımı gerçekleştirilen eski Bağ‐Kur binası alanına yapılacak iş merkezi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.


24 Haziran 2014 tarihinde yapılan ihale ile Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı’nın aldığı eski Bağ‐Kur binası, 31 Aralık 2015 tarihinde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na devredilen binanın yıkımı da Mart ayında gerçekleştirilmişti.


Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yıkımı gerçekleştirilen binanın yerine yapılacak modern iş merkezinin temelinin Ramazan Bayramı sonrası atılacağı bildirildi.


Kırşehir kamuoyunda arsanın satıldığı ya da kiraya verildiği gibi dedikoduların doğru olmadığını belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, hiç kimseye yer vermek gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.


Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, “Hizmet binamızı bilindiği gibi yıkıldı. Arsada bir sıkıntı yaşadık. Tapu Müdürlüğü ile Belediye’de görünen arsa payları birbirini tutmadığı için  tevhid yaptırdık. 11 Haziran itibariyle de askı süremiz doluyor, yasal prosedürümüz doluyor. Sonra çapımızı aldırtacağız. İnşaat ruhsatımızı aldıktan sonra Allah nasip ederse Ramazan Bayramı’ndan sonra temel atmayı düşünüyoruz. Binamızın yıkılmasıyla bazı dedikodular yapıldı, arsanın satıldığı ya da kiraya verildiği gibi. Hiç öyle bir şey yok. Projelerimiz daha tamamlanmadı. Bina şu an Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ait. Hiç kimseye buradan bir yer vermedik. Daha önceden sözünü verdiğimiz sadece Esnaf Odaları Birlik Başkanlığımıza 80 metrekare ofis vereceğiz. Dedikodulara vatandaşımız itibar etmesin” dedi.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı’nın ilimiz Lise Caddesi’nde bulunan ve SGK’nın tek çatı altında birleşmesiyle yıllardır atıl durumda bulunan Bağ‐Kur binası, 24 Haziran 2014 tarihinde yapılan ihale ile satışa çıkartılmış ve ihaleyi Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı almıştı. 1 milyon 530 bin TL muhammen bedelle gerçekleştirilen ihaleye Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ile Keskin Kılıç firması katılırken, ihale 1 milyon 571 bin lira teklifle Kırşehir esnafında kalmıştı. Bina yine Kırşehir esnafının kullanımına sunulacak ofis ve bürolardan oluşan modern bir iş merkezi olarak inşa edilecek.


Eski Bağ‐Kur binası, yapılan ihale ile esnafa kalırken, 1 yıllık sürecin ardından Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, binayı 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na devretmişti.


Eski Bağ‐Kur binasının yenilenmesi noktasında gerçekleştirilecek proje çalışmalarında Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yetkili olurken, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı da bu süreçte takipçi olarak işin esnaflar adına bir an önce tamamlanmasını sağlayacak.


Bu arada yıkım dolayısıyla geçici hizmet yerine taşınan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, 7 Mart 2016 tarihi itibariyle Lise Caddesi’nde Göker Apartmanı 1. Kat’ta Kırşehir halkına ve üyelerine hizmet veriyor.



Kırşehir Çiğdem


Geri Dön