21 / 05 / 2024

Kırtasiye yardımı nedir? Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı ne kadar? İşte detaylar!

Kırtasiye yardımı nedir? Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı ne kadar? İşte detaylar!

Kırtasiye yardımı nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı kimlere yapılır? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!



KIRTASİYE YARDIMI NEDİR?

Kırtasiye yardımı başvuruları, 2022-2023 eğitim öğretin döneminin başlamasını az bir zaman kala gündemde yer almaya başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen devlet kırtasiye yardımı başvurusunun nereden ve nasıl yapılacağı sorgulanıyor.

Okulların açılmasını kısa bir zaman kala gözler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilecek kırtasiye yardımında. Okullar 12 Eylül tarihinde açılması ile yardım başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar "Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler ve ne kadar ödeniyor?" soruları sormaya başladı.

KIRTASİYE YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kırtasiye yardımı başvuruları, e-Devlet üzerinden alınmaktadır. İhtiyaç sahibi aileler T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet üzerinden şifreleri ile başvuru işlemlerini yapabilirler.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaz. 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödenmektedir.

Bununla birlikte, YÖK ve MEB sistemi üzerinden öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin ilgili eğitim-öğretim yılı içerisinde talep etmeleri durumunda eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödenir. İlgililer bu taleplerini e-Devlet üzerinden “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi”  bölümünü tıklayarak da gerçekleştirebilir.

KIRTASİYE YARDIM PARASI NE KADAR, KAÇ TL?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen kırtasiye yardım parası, ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız olarak bin 300 TL olarak ödeniyor.

KİMLER KIRTASİYE YARDIMI ALABİLİR?

  • Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam eden kişiler,
  • Vazife veya harp malullüğü aylığı alan kişiler;
  • 2330 sayılı Kanun yani iç güvenlik asayiş kapsamında olan kişiler ve 3713 terör kapsamında olanlar sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erler.

Ankaralılar dikkat! 2 gün boyunca kapalı olacak! İşte detaylar!

Emekliliğinizi öne çekin! 2 sene önce emekli olun! İşte detaylar!

TOKİ sosyal kont projesi detayları! TOKİ 81 ilde yeni sosyal konut projesi şartları nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön