16 / 05 / 2024

Kış aylarında yüzde 100 zam geliyor Fiyatların artmaması imkansız

Kış aylarında yüzde 100 zam geliyor Fiyatların artmaması imkansız

Birleşmiş Markalar Derneği üyeleri arasında hazırlanan Haziran Ayı Anketi’nin sonuçlarına göre, organize perakende sektöründe ciro oranı yüzde 80 arttı. Buna rağmen, adet satışları sınırlı kaldı. Öte yandan açıklamaya göre kış sezonu ürünlerinde yıllık bazda yüzde 100’e yakın fiyat artışları da şaşı



GİRDİ BASKISI SÜRÜYOR

Sektörde enerji, ham madde, dağıtım ve işçilik başta olmak üzere yüksek girdi maliyetlerinden dolayı baskının devam ettiğini vurgulayan BMD Başkanı Öncel, kış sezonu ürünlerinde yıllık artışın ÜFE oranlarına yaklaşmasının şaşırtıcı bir durum olmayacağına dikkat çekti.

Haziran Ayı Anketi’nin sonuçlarını değerlendiren Sinan Öncel, turistlerin de katkısıyla perakende sektöründe ciro artışının haziranda da devam ettiğini bildirdi.

Yüzde 100 ve üzerinde ciro artışını elde eden şirketlerin de olduğunu buna rağmen cirolardaki bu artışın adetlere tam olarak yansımadığını belirten Öncel, “Birçok markamız adet satışlarında halen 2019 rakamlarını yakalamakta zorlanıyor. Cirolardaki büyüme adetten değil, piyasadaki fiyat artışlarından kaynaklanıyor. Ham madde fiyatlarında bir gevşeme olmakla birlikte diğer girdilerdeki maliyet baskısı da sürüyor. Haziran ayı rakamlarına göre ÜFE ve TÜFE arasında 60 puan fark bulunuyor. Firmalar bu maliyetleri önümüzdeki aylarda fiyatlara yansıtmak durumunda kalacak. Kış sezonu ürünlerinde de yıllık bazda yüzde 100’e varan fiyat artışları şaşırtıcı olmayacak.” yorumunda bulundu.


Geri Dön