19 / 05 / 2024

Kısa dönem araç kiralama yüzde 32 arttı!

Kısa dönem araç kiralama yüzde 32 arttı!

Araç kiralama şirketi Garenta, 2022 yılının Ocak ayından Temmuz'a kadar olan dönemine ait verilerini paylaştı. Şirketten yapılan açıklamaya göre; 2022 Ocak-Temmuz döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 32.4 daha fazla araç kiralandı ve kiralama gün sayısı da uzadı.



KİRALAMA GÜN SAYISINDA DA ARTIŞ VAR!

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Şafak Savcı, 2021 yılı Ocak-Temmuz döneminde 5,4 olan ortalama kiralama gün sayısının da bu senenin aynı döneminde 5,6’ya yükseldiğini bildirdi.

Savcı, "Bu senenin ve geçen senenin Haziran ve Temmuz aylarını değerlendirdiğimizde ise geçtiğimiz sene 5,3 olan ortalama kiralama gün sayısı bu senenin aynı döneminde 6,1 olarak gerçekleşti" diye konuştu.

KİRALIK ARAÇLARA TALEP ARTTI!

Kiralık araçlara talebin her geçen gün daha da artmasının nedenleri de merak ediliyor. Otomobil fiyatlarının artması ile birlikte araç satışları düşmüştü.  İnsanların araç sahibi olmak yerine, ihtiyaç oldukça günlük kiralama yoluna gitmiş olabileceği tahmin ediliyor. Bir de şirketler, otomobil satın almak yerine daha çok araç kiralama yoluna gidiyor. Bu durumun da kiralık araç sayısının artmasında etkili olabileceği söyleniyor.

 


Geri Dön