28 / 06 / 2024

Kitapyurdu'nun binası mühürlendi!

Kitapyurdu'nun binası mühürlendi!

Kitap Yurdu Yayıncılık ve İletişim A.Ş'nin ticari faaliyetlerini sürdürdüğü Bahçelievler'deki binası mühürlendi.



Bahçelievler Belediyesi, Kitap Yurdu Yayıncılık ve İletişim A.Ş'nin ticari faaliyetlerini sürdürdüğü Bahçelievler'deki binasını mühürledi.

BELEDİYEDEN UYARI ALDILAR

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;Kitap Yurdu, belediyenin kendilerinden “yüksek miktarda bağış” istediğini söyledi. Kitapyurdu, yaptığı açıklamada, 2018’den beri hizmet verdikleri Bahçelievler’deki yerleşke için mart ayında belediyeden uyarı aldıklarını belirtti. 

RUHSATLA İLGİLİ UYUŞMAZLIK ÇIKTI!

Mahkemede haklarını arayacaklarını belirten Kitapyurdu’nun bilgi işlem müdürü Hasan Mısırlıoğlu, “Birkaç ay öncesinde ruhsatla ilgili bir uyuşmazlık olduğu söylendi.

Belediye, yüksek bedelli bir yardım talep etti. Bunun dışında başka hiçbir şart koyulmadı. Bu talebi gerçekleştiremeyeceğimizi beyan ettik. Bir süre sonra mevcut ruhsatımızı da iptal ederek mühürlemeye geldiler” dedi.

KİTAPYURDU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Kitapyurdu tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada: "Yirmi dört yıldır kitap satışıyla uğraşan ve kültür ile edebiyat alanında tanınan markalardan biri olan kurumumuzun, İstanbul Bahçelievler'deki yerleşkesi, ruhsatımızın eksik olduğu gerekçesiyle mühürlenmiştir. Yeni ruhsat alabilmemiz için belediye tarafından yüksek miktarda bir bağış yapılması talep edilmektedir. Tüm gereklilikleri yerine getirmemize rağmen bu talebimiz Bahçelievler Belediyesi tarafından kabul edilmemiş ve bu nedenle faaliyetlerimize ara vermek zorunda bırakılmış bulunuyoruz.

2018'den beri bu yerleşkede faaliyetlerimizi sorunsuz bir şekilde yürütmekteyiz. Ancak bu yılın Mart ayında, yerleşkemizin ruhsatının eksik olduğu gerekçesiyle belediye tarafından uyarı aldık.

Yirmi dört yıl boyunca, kitap ve kültür alanında siz değerli müşterilerimizle buluşmanın gururunu taşıyoruz. Sevilerek takip edilen bir marka olarak, güveninizi kazanmış olmanın bilinciyle hareket ediyoruz. Tüm gereklilikleri sağladığımızı belirtmemize rağmen, belediye istediği bağış yapılmadan işlem yapmayı kabul etmemektedir.

Hukuki yollardan hakkımızı arayarak, çalışma ortamımızı yeniden sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte siparişlerinizin sevkiyatında gecikmeler yaşanabilecektir. Bu durumdan ötürü derin üzüntü duyuyor ve siz değerli kullanıcılarımızdan içtenlikle özür diliyoruz. Gecikmeleri telafi edeceğimize söz veriyoruz.

Sizlerin desteğiyle, bu süreci de en kısa zamanda aşacağımıza inanıyoruz. Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

 

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

Geri Dön