06 / 05 / 2024

Kıyıda köşede eurosu olanlar bakmadan geçmeyin! Euro kuru atağa geçti...

Kıyıda köşede eurosu olanlar bakmadan geçmeyin! Euro kuru atağa geçti...

Euro kuru son dakika gelişmeler yatırımcılar ve döviz almak isteyenler tarafından takip ediliyor. Son zamanlarda düşüşe geçen euro kuru bugün atak yaptı. İşte son dakika euro kuru 30 Eylül 2022...



EURO KURUNDA SON DURUM

Avrupa'nın farklı ülkelerinde enflasyondaki yukarı yönlü eğilimin sürdüğü gözlemlenirken, Avrupa Merkez Bankası cephesinden sıkılaşma mesajlarının ardı arkası kesilmiyor.

AMB Başkanı Christine Lagarde Çarşamba günü Frankfurt'ta yaptığı konuşmada enflasyon orta vadede yüzde 2'lik hedefe ulaşana kadar faiz artışlarının gelecek birkaç toplantıda daha devam edeceğini söyledi.

Fiyat istikrarının AMB'nin önceliği olduğunu söyleyen Lagarde "Gereken neyse yapacağız. Bu da faiz oranlarının birkaç toplantıda daha artması demek. diyerek faizleri artırmayı düşündüklerini tekrar dile getirdi.

Bu durum karşısında euro kurunda yükselişlerin yaşanması bekleniyor. 

 Kıyıda köşede eurosu olanlar bakmadan geçmeyin! Euro kuru atağa geçti...

KUR KORUMALI MEVZUAT SİSTEMİ DEĞİŞTİ

Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişiklik yapıldı.

Merkez Bankası'nın yeni düzenlemesiyle şirketler ve tüzel kişiler, 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ya da sterlin hesaplarını Türk lirasına çevirebilecek. 

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Euro'yu tahtından eden dolar, sterline de acımadı! Dolarda son durak neresi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön