09 / 05 / 2024

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak? Kız Kulesi'nin açılış saati belli oldu!

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak? Kız Kulesi'nin açılış saati belli oldu!

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak sorularının yanıtları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Kız Kulesi saat kaçta açılacak?



NTV'de yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özgün malzemeler kullanılarak restorasyon çalışmaları tamamlanan ve mega kent İstanbul'un simge yapılarından Kız Kulesi, 2 sene aradan sonra ziyarete açılacak. İstanbul'un simge yapıları arasında yer alan Kız Kulesi, bugünn ziyaretçileriyle buluşacak.

KIZ KULESİ AÇILIŞ SAATİ BELLİ OLDU

Aktarılan detaylara göre, kulenin mega kent İstanbul'da yeniden bir cazibe merkezi haline gelmesi de planlanıyor. Bu sebeple Kız Kulesi ve Galata Kulesi arasında şiirlere ve hikayelere konu olan aşkı anlatan eşsiz bir ışık ve ses gösterisi de tasarlandı. Verilen detaylara göre, ilk gösteri kulenin ziyarete açılacağı bugün saat 21.00'de yapılacak ve her akşam aynı saatte tekrar edilecek.

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak? Kız Kulesi nin açılış saati belli oldu!

ÖZGÜN DURUMUNA GETİRİLDİ

Paylaşılan detaylara göre, 2. Mahmud dönemindeki orijinal haline kavuşan Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında, bugüne ulaşmış kaynaklardaki en çok bilgi ve belgenin olduğu 18. yüzyıl sonu verileri kullanıldı. Söz konusu bu bilgiler ışığında kule ve kale bölümündeki özgün olmayan çatı ilaveleri kaldırılarak, özgün haline getirildi.

Verilen detaylara göre, söz konusu süreç boyunca kimyasal analizler, georadar görüntüleme sistemleri, lazer tarayıcılar gibi teknolojilerle yapının statik sorunları tespit edilerek, güçlendirme yöntemleri belirlendi. Georadar çalışmaları esnasında içinde boşluk gözlemlenen özgün duvarların enjeksiyon yöntemiyle güçlendirilmeler de yapıldı.

Söz konusu yapının tarihi beden duvarları, paslanmaz çelikten görünmez gergilerle güçlendirildi ve kale kısmının özgün duvarları ortaya çıkarıldı.

KIZ KULESİ ANIT MÜZE OLARAK YOLUNA DEVAM EDECEK

Aktarılan detaylara göre, balkon döşeme karkası üzerinde ahşap taşıyıcılarla duvar ve kubbe aslına uygun şekilde oluşturuldu. Ayrıca duvarların ahşap kaplamaları tamamlandı ve dekoratif ögelerin imalatlar da yapıldı. Kubbe özgün malzemesi olan kurşun ile kaplanırken bakır alem de konservasyon çalışmaları gerçekleştirilerek altın varak ile kaplandı. Ayrıca yine verilen detaylara göre, özgün aleme zarar vermeden yanına yıldırımdan korunma amaçlı paratoner yapıldı.

Yapılan bu çalışmalar sonucunda ziyaretçilerin avluda yer alan ahşap seğirdim terasında da dolaşarak merpenlerden kuleye çıkabileceği ve mega kent İstanbul'u diledikleri gibi izleyebilecekleri alanlar da oluşturuldu. Tüm bu çalışmalar sonucunda bugüne kadar İstanbulluların İstanbul'dan seyrettiği Kız Kulesi, artık kuleden İstanbul'un izlendiği bir anıt müze olarak yoluna devam edecek.

TC kimlik numarasının son rakamı 0-2-4-6-8 olanlar aman dikkat! Hesaplara 4 bin 336 TL yatırıldı! Hemen bir kontrol edin

Memur ve emekli maaş zammında son dakika! Zamlı maaşlar için yeni senaryolar tek tek belli oluyor!

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?


Geri Dön