02 / 05 / 2024

Kızılay acı bilançoyu açıkladı! İşte kaybetiği personel sayısı

Kızılay acı bilançoyu açıkladı! İşte kaybetiği personel sayısı

Kızılay, Kahramanmaraş depreminin akabinde bölgede yapılan enkaz kaldırma çalışmaları ve çiştili faaliyetlerde hayatını kaybeden personel ve gönüllülerini açıkladı.




Kızılay, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın merkez Çankaya ilçesinde bulunan bir mahalle ve önemli bir ulaşım merkezidir. Adını, merkezi mahallede bulunan Türk Kızılayı'ndan almıştır. Kızılay ayrıca çok sayıda mağaza, kafe, restoran ve otelin yanı sıra çok sayıda park ve yeşil alana da ev sahipliği yapmaktadır.


Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen illerde afetzedelerin yaralarına merhem olması, barınma ve beslenme gibi gereksinimlerinin giderilmesi adına çalışmalar yoğun bir şekilde evam ediyor. Bölgedeki en etkin yardım kuruluşlarından birisi de Türk Kızılay.

Kızılay acı bilançoyu açıkladı! İşte kaybetiği personel sayısı

Depremin ilk gününden beri gönüllülerin de desteğiyle afetzedelerin yanında olmaya devam eden Türk Kızılay, bugün yaptığı açıklamayla zelzeleden etkilenen personellerine ait bilgiler verdi.

2 Bin 300 Kızılay Personeli Doğrudan Etkilendi

Türk Kızılay Web sitesinde yapılan yazılı açıklamada, Kızılay'ın bölgede görev yapan 2 bin 300 personelinin Kahramanmaraş merkezli zelzele felaketinden  direk etkilendiği söylendi.

Yıkıcı zelzelelerin etkilediği 13 milyon kişi arasında yer alan Kızılay personellerinden bazılarının enkaz altında mücadele ettiği ve enkazdan çıktıktan sonra bölgedeki yardım icraatlarına destek verdiği söylendi.

Ayrıca, afetzede Kızılay çalışanlarının, kendi dilekleriyle zelzele bölgesinde vazife yapmayı sürdürdüğü bilgisi verildi.

 


Geri Dön