01 / 05 / 2024

Kızkalesi 3. Turizm Festivali başladı!

Kızkalesi 3. Turizm Festivali başladı!

Mersin’in önemli turizm merkezlerinden biri olan Kızkalesi ’nde turizm sezonu, plaj voleybolu, plaj hentbolu, yüzme yarışları, karate gösterileri, yelken yarışları ve muay thai gösterileriyle başladı




 Önemli turizm merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'nde turizm sezonu, "Kızkalesi 3. Turizm Festivali" ile açıldı.


Erdemli Kaymakamlığı ve Belediyesi ile Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneğince düzenlenen festival, kortej yürüyüşü ve sahilde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle başladı.


Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, festivalin, Kızkalesi’nin uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.


Türkiye’nin gelecekte imza atacağı turizm yatırım çalışmalarının merkezinin Mersin olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Mersin, sadece deniziyle değil kongre, spor ve sağlık turizmiyle de ön plana çıkan bir kenttir. Tüm dünya ülkelerinden ilimize gelen turistlere sunacak güzellikleriyle bunu sonuna kadar hak eden bir şehirdir Mersin" diye konuştu. 


Mersin’in bir büyükşehir olarak Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine değer katan ve katkı veren bir kent olduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, şunları kaydetti:


"Mersin, tüm kalkınma dinamikleriyle, tarımdan ticarete, turizmden hizmetler sektörüne kadar her alanda iddialı bir kenttir. Bu büyük potansiyelinin yanı sıra binlerce yıllık tarihi geçmişinin kalıntıları, bugün hala konuşulan inanç turizmini canlandıran inanç merkezleri, 321 kilometrelik sahil şeridi ve Torosların yemyeşil doğasıyla turizm alanındaki iddiasını her geçen gün geliştiren Mersin’de, turizmi doğru yorumlayarak geleceğe taşımalıyız. Büyük önem verdiğimiz 1/5000 ve 1/100000’lik çevre planlarımızı doğru planlamalıyız. Kızkalesi başta olmak üzere sahip olduğumuz bu cennet köşeleri ve tüm güzellikleri sürdürebilir şekilde çevreye saygılı olarak ileriye taşımakta kararlıyız."


Açılış konuşmalarının ardından festival etkinlikleri kapsamında, plaj voleybolu, plaj hentbolu, yüzme yarışları, karate gösterileri, yelken yarışları ve  muay thai gösterisi yapıldı.



AA


Geri Dön