24 / 05 / 2024

KKM hesapları rekor üzerine rekor kırıyor! Seçim öncesi yatırımcılar KKM hesaplarına akın etti!

KKM hesapları rekor üzerine rekor kırıyor! Seçim öncesi yatırımcılar KKM hesaplarına akın etti!

Seçim öncesi yatırımcıların kur korumalı mevduat hesaplarına olan talebi giderek artıyor. Geçen hafta KKM hesapları 75,7 milyar lira birden artış gösterirken, toplam kur korumalı mevduat hacmi 1,7 trilyon lirayı aşarak son bir yılın rekor büyümesini gösterdi.



KKM hesaplarına artan ilgi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayınlanan verilerde de açıkça görülüyor. 7 Nisan 2023 tarihine ilişkin haftalık bültende, KKM hesaplarındaki toplam tutarın 75 milyar 770 milyon lira artış kaydederek 1 trilyon 776 milyar liraya yükseldiğine dikkat çekildi. Geçen hafta gerçekleşen 75,7 milyar liralık artışın 1 Nisan 2022 haftasından bu yana görülen en yüksek artış olarak tarihe geçerken, toplam 1,7 trilyon lirayı aşan hacim ile de yine en yüksek seviyeye çıkarak rekorunu tazelemiş oldu.

KKM hesapları rekor üzerine rekor kırıyor! Seçim öncesi yatırımcılar KKM hesaplarına akın etti!

ÇİFTE REKOR KIRDI

BDDK’nın haftalık bültenine göre, 7 Nisan ile sona eren haftada kur korumalı mevduat hesaplarında bulunan toplam tutar, bir önceki haftaya kıyasla neredeyse 76 milyar liraya yaklaşan bir büyüme gösterdi. Geçen hafta KKM hesapları 75 milyar 770 milyon liranın üzerinde artış kaydederek son haftaların rekorunu kırdı. En son 1 Nisan 2022 haftasında 85,3 milyar liralık bir artış gerçekleşmişti. Sözkonusu artış ile birlikte kur korumalı mevduat hesaplarındaki toplam tutar 1 trilyon 776 milyar 830 milyon liraya ulaşırken, kendi rekorunu da tazelemiş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön