18 / 05 / 2024

KKM hesapları rekor üzerine rekor kırıyor! Seçim öncesi yatırımcılar KKM hesaplarına akın etti!

KKM hesapları rekor üzerine rekor kırıyor! Seçim öncesi yatırımcılar KKM hesaplarına akın etti!

Seçim öncesi yatırımcıların kur korumalı mevduat hesaplarına olan talebi giderek artıyor. Geçen hafta KKM hesapları 75,7 milyar lira birden artış gösterirken, toplam kur korumalı mevduat hacmi 1,7 trilyon lirayı aşarak son bir yılın rekor büyümesini gösterdi.



MEVDUATIN YÜZDE 17,5’İ KKM’DE

KKM hesapları rekor üzerine rekor kırıyor! Seçim öncesi yatırımcılar KKM hesaplarına akın etti!

Kur korumalı mevduat hesaplarının toplam mevduat içerisinde yüzde 17,57’lik bir payı bulunuyor. BDDK tarafından yayımlanan verilere göre, 10 trilyon 112 milyar lira düzeyinde bulunan toplam mevduat hacminin yüzde 17,57'si kur korumalı mevduat hesaplarından oluşuyor.

BDDK verilerine göre, 7 Nisan ile sona eren haftada bankacılık sektörünün toplam Türk Lirası mevduatı ise bir önceki hafta ile karşılaştırılınca yüzde 0,88 oranında artış gösterdiği görülüyor. Buna göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı 5 trilyon 951 milyar TL seviyesine ulaşırken, yabancı para mevduatları ise yüzde 2,5 oranında artışla 4 trilyon 160 milyar liraya yükseldi. Bu arada Türk bankacılık sektörünün toplam mevduatları içerisinde TL’nin payı KKM dahil yüzde 58,85 olurken, yabancı para mevduatlarının toplam içindeki payı ise yüzde 41,15 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön