15 / 05 / 2024

KKM hesaplarında son dakika gelişmesi! Dövizden dönen KKM hesaplarında ‘prim uygulaması’ sona eriyor!

KKM hesaplarında son dakika gelişmesi! Dövizden dönen KKM hesaplarında ‘prim uygulaması’ sona eriyor!

Kur korumalı mevduat hesaplarında önemli bir gelişme yaşandı. Bankacılık çevrelerinde, Merkez Bankası’nın bankalara prim uygulamasına sınırlama yönünde tavsiye verdiği konuşulurken, bazı bankalar dövizden dönen KKM hesaplarına, ‘önden prim’ uygulamasını kaldırdı.



MERKEZ’DEN BANKALARA TAVSİYE

Öte yandan Dünya Gazetesi’nin haberine göre, bankaların KKM hesaplarına verdikleri primlere fren geleceği belirtildi. Haberde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bankaların hazineden sorumlu genel müdür yardımcıları ile toplantı yaptığı ve KKM primlerine sınırlama veya tamamen kaldırma yönünde tavsiye verdiği kaydedildi.

Haberde, bankacılık kaynaklarından alınan bilgilere göre, Merkez Bankası kararnamesi ile bankaların TL dönüşüm oranının, yüzde 60’dan yüzde 50’ye düşeceği, bunun da bankaların kur korumalı mevduat hesaplarına verdikleri opsiyon priminde düşüş yaratacağının beklendiği vurgulandı. Buna göre, dolardan KKM’ye dönüşümlerde verilen ve yüzde 30’lara varan primlerin artık verilmeyeceği, yapılan düzenleme ile kur korumalı mevduata olan talebin kısmen de olsa azalabileceği kaydedildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 31 Mart itibarıyla 88,8 milyar dolar civarında olan kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğü, 9 Mayıs haftası itibarıyla 121,4 milyar dolara yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön