25 / 07 / 2024

KKM yine atağa kalktı! Bir haftada 21 milyar lira arttı!

KKM yine atağa kalktı! Bir haftada 21 milyar lira arttı!

Yılın ilk günlerinden itibaren Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında yaşanan sert düşüş tersine döndü.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Yeni yılın gelişiyle birlikte ciddi şekilde inişe geçen Kur Korumalı Mevduat hesaplarının miktarı yeniden atağa kalktı.

Geçen yılın son günleriyle birlikte yaklaşık dört hafta boyunca düşüş yaşanan KKM hesapları yeniden yükselmeye başladı. Buna göre, Kur Korumalı Mevduat’ta 27 Ocak  haftasında artış miktarı 36 milyar 835 milyon ulaşırken,  KKM hesapları toplamda 1.4 trilyon lirayı aştı.

 KKM yine atağa kalktı! Bir haftada 21 milyar lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) açıkladığı KKM hesaplarına ilişkin verilere göre,   KKM hesapları verileri incelendiğinde miktarın önceki hafta 21 milyar 199 milyon lira artış göstererek 1 trilyon 406 milyar 844 milyon liraya ulaştığı görüldü.

36 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI

Bu yeni gelişmeyle birlikte Kur Korumalı mevduat hesapları yükselme eğrisine devam ediyor. Toplam 21 günlük sürede KKM hesapları toplam 36 milyar 835 milyon Türk lirasını buldu.

Kur Korumalı Mevduat, son olarak 11 Kasım haftası itibarıyla 1 trilyon 474 milyar 441 milyon liraya ulaşarak rekora imza atmıştı. Açıklanan son verilere göre, KKM hesaplarında 30 Aralık haftası 47 milyar 901 milyon lira ile yüzde 3.27 oranında düşme gerçekleşmişti. Bu gelişmeyle birlikte Kur Korumalı Mevduat’ta keskin düşüşe imza atılmıştı. Mevduat miktarında azalma eğilimi Ocağın ilk haftasında da devam etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön