25 / 07 / 2024

KKM yine atağa kalktı! Bir haftada 21 milyar lira arttı!

KKM yine atağa kalktı! Bir haftada 21 milyar lira arttı!

Yılın ilk günlerinden itibaren Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında yaşanan sert düşüş tersine döndü.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Habertürk’ün haberine göre, yaşanan bu düşüş sürecinin ardından son haftalarda KKM’ye yatırımcının ilgisi yeniden yükselişe geçerken, 27 Ocak devamındaki haftada,  tekrar ilginin yoğunlaşmasında Merkez Bankası’nın çalışmaları etkisini gösterdi.  Merkez'in attığı adım etkili oldu. 27 Ocak haftasında Merkez Bankası,  bankalara taraf olduğu Kur Korumalı Mevduat hesapları için bir karar alarak faiz üst sınırını kaldırdı.

 KKM yine atağa kalktı! Bir haftada 21 milyar lira arttı!

AMAÇ FİNANSAL İSTİKRARI SAĞLAMAK

Kurdaki artış faiz getirisinden yüksek olursa Kur Korumalı Mevduat ürününde aradaki fark yatırımcıya devlet tarafından ödenirken, KKM finansal istikrara katkı sunmak, lira cinsi tasarruf yapmayı özendirmek ve yatırımcının Türk lirasına ilgisini korumak amacını taşıyor.

 Öte yandan, Kur Korumalı Mevduat’ta süre daha önce 11 Aralık 2022 belirlenmesine karşın, bu tarih 2023 yılı aralığına kadar uzatılmıştı.

Elektrik yardımı başvurusu nereye yapılır? Elektrik yardımı almak için şartlar neler?

Annelere tam 16 bin TL destek! Başvuran herkes alıyor!

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

Evinde ihtiyacı olan herkese ödenecek! Onaylandığı gibi hesabınıza yatacak! En az 75 bin TL!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön