17 / 05 / 2024

KOBİ ve işletmelere 250 milyar TL'lik kredi! Bakan Nebati detayları resmen duyurdu!

KOBİ ve işletmelere 250 milyar TL'lik kredi! Bakan Nebati detayları resmen duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine destekli kefalet sistemi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Bakan Nebati'nin o açıklamaları...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından, konuyla ilgili yaptığı paylaşımında "Ülkemizin üretim ve istihdam kapasitesini geliştirerek yüksek düzeyde katma değer üretilmesini ve selektif kredi politikamız kapsamında Türkiye Ekonomi Modeli'nin temel amaçlarından biri olan istikrarlı ihracat artışının sürdürülmesini sağlamaya kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

İş dünyasının finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmaları sürdürülen Hazine destekli KGF kefalet sistemi ile ilgili ilk ayrıntılar geçtiğimiz hafta belli olmuştu. 

Bu kapsamda, paketlerin, esnaf ve KOBİ’ler başta olacak şekilde pek çok alanda önemli miktarda finansman imkanı oluşturmasının beklendiği belirtilmişti. 

KOBİ ve işletmelere 250 milyar TL lik kredi! Bakan Nebati detayları resmen duyurdu!

Söz konusu kefalet paketleri ile işletmelerin finansman ihtiyaçları için kaynak tahsis edileceği gündeme gelmiş, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde uygulanan selektif kredi politikasının bu paketlerde de olacağı ifade edilmişti. 

Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında ödemesiz dönem imkanına ek olarak, en az yüzde 75 kefalet oranı olacağı belirtilmişti. 

KOBİ ve işletmelere 250 milyar TL lik kredi! Bakan Nebati detayları resmen duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da konuyla ilgili açıklamasında, "Hazine destekli kefalet sistemiyle firmalarımıza tahsis edilen kredilerin 200 milyar liralık kaynakla daha etkin kullanımını sağlayacak yeni bir adım attık" diye konuştu ve fatura iptallerinden kaynaklanan sorunlarını çözecek yöntemleri de devreye alarak sistemin etkinliğinin artırılacağını vurguladı. Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasını "Yeterli teminata sahip olmayan ama kredibilitesi yüksek firmalarımıza en az yüzde 75 oranında Hazine destekli kefalet sağlıyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kefalet paketleri çerçevesinde yer alacağı gündeme gelirken, piyasa ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan paketlerle söz konusu kaynakların işletme harcamaları ve yatırım amacıyla kullanılabileceği vurgulandı. 

Savunma sanayiden yeşil dönüşüme, imalat sanayiden enerji verimliliğine, girişimcilikten inşaat sektörüne, firmaların teknolojik dönüşümünden teknoloji üretimine kadar birçok alanda selektif kredi ve kefalet fırsatı sunulacak.

 Kasko yaptıracaklar dikkat! Bu bilgilendirmeyi okuyun

TOKİ'nin 19-25 Aralık 2022 kura çekilişleri il il peş peşe yapılacak! Yeni haftada hangi illerde çekiliş olacak?

Asgari ücrette nefesler tutuldu! Bakan Bilgin: “Beklentileri karşılamayı umut ediyoruz'


Geri Dön