29 / 04 / 2024

İş Bankası'ndan kadın işletmecilere 100 milyar TL'lik destek!

İş Bankası'ndan kadın işletmecilere 100 milyar TL'lik destek!

İş Bankası, “Kadının Güçlenmesi Bildirgesi” yayımlayarak kadın işletmecilere 5 sene içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını duyurdu. İşte son dakika açıklamasının detayları...




Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı olan, 2023 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde (GEI) yer alan İş Bankası'nın bildirgesi; kadınların iş hayatında daha fazla rol alması, eşit haklara sahip olması, finansal hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması, pazarlama faaliyetlerinde ayrımcılığın ve örtük önyargıların önüne geçilmesi, ve pozitif etki yaratan uygulamaların artması gibi başlıkları içeriyor.

‘HAYATLARINA DOKUNACAĞIZ’

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı plan ve hedeflerin oluşturulmasının önemine vurgu yaptı. Aran konuyla alakalı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Deprem felaketlerinin acılarını hep beraber ele ele vererek, dayanışma içinde saracağız. Ülke genelinde kadınlara yönelik 5 senede sağlamayı taahhüt ettiğimiz 100 milyar TL tutarındaki desteğin, deprem bölgesindeki kadınlara fayda sağlayacak ölçüde geniş kapsamlı olduğunu düşünüyorum. Bu sayede depremden etkilenen kadınların hayatlarına dokunmuş, bölgede yaraların sarılmasına bir nebze de olsa katkı sağlamış olacağız.”

POZİTİF SOSYAL ETKİ

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmadığı bir dünyada gerçek anlamda bir sosyal ve ekonomik gelişmeden, sürdürülebilir kalkınmadan bahsedilemeyeceğinin belirten Aran, kadının toplumdaki yerinin güçlenmesinin ve iş hayatına katılımının sürdürülebilir kalkınmanın sorumluluklarından biri olduğuna vurgu yaptı. Hakan Aran, “Bankamızın Kadın-erkek eşitliği konusundaki anlayışını ortaya koyan Kadının Güçlenmesi Bildirgesi ile finansal desteğin ötesinde istihdam ve toplumsal gelişim alanında pozitif sosyal etki yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 


Geri Dön