29 / 04 / 2024

Koç Holding 20 bin kişiye yaşam alanı oluşturacak

Koç Holding 20 bin kişiye yaşam alanı oluşturacak

531 çalışanı deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan Koç Holding, bölgeye yapılacak yardım projelerini açıkladı



Depremden etkilenenler için 2 milyar TL kaynak tahsis edildiğini açıklayan Koç Holding, 20 bin kişinin yaşayacağı geçici yaşam alanları oluşturulacağını açıkladı. Deprem bölgesine yapılan yardımların tutarının 200 milyon TL'yi geçtiğini ifade eden Koç Holding, depremden etkilenenler için ilave 1,8 milyar TL'lik kaynak tahsis edildiğini bildirdi.

Holdingden yapılan açıklamada, deprem bölgesinde yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 5 bin adet konteynerden oluşan, sosyal imkânları da barındıran geçici yaşam alanları oluşturulacağı dile getirildi. Holding ayrıca yaptığı açıklamada 531 çalışanının 117 kişiyi enkaz altından kurtardığını ifade etti.

Koç Holding'den yapılan açıklamada; "Koç Topluluğu olarak; Koç Holding, şirketlerimiz, Vehbi Koç Vakfı ve VKV Sağlık Kuruluşlarıyla birlikte ülkemizin yaralarını sarmak ve ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşmak üzere ilk günden bu yana kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz" denildi.

Arama – kurtarma çalışmalarında AFAD ekipleriyle koordineli olarak görev alan eğitimli ve donanımlı 531 Koç Holding çalışanının 117 vatandaşı enkaz altından kurtardığı ifade edilen açıklamada; bugüne dek Koç Holding ve Topluluk şirketleriyle bölgeye yapılan yardımların tutarının 200 milyon TL’yi geçtiği ifade edildi.


Yapılan açıklamada önümüzdeki dönemde barınma, sağlık, eğitim ve depremden etkilenen çocukların desteklenmesi kapsamında gerçekleştirilecek projeler için ilave olarak 1,8 milyar TL tahsis edildiği kaydedildi. Böylelikle, şimdiye kadar yapılan yardımlarla birlikte, proje bazlı yardımlar için toplam 2 milyar TL kaynak tahsis edildiği kaydedildi.

20 BİN KİŞİLİK KONTEYNER KENT

Yapılacak proje bazlı yardımlar kapsamda; devletin göstereceği bölgelerde yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 5 bin adet konteynerden oluşan, sosyal imkânları da barındıran geçici yaşam alanları oluşturacağı ifade edilen açıklamada ayrıca gerekli donanımları barındıran konteyner sağlık merkezi projesi için de çalışmaya başlandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca bölgede sıcak yemek, çamaşır ve temizlik ihtiyaçlarını karşılamak için gönderilen hizmeti arttırarak sürdürüleceği kaydedildi.

Yapılacak yardımların projelendirilmesinde, sahadaki uygulamaya kadar tüm aşamaların süratle tamamlanması için 110 bin kişiden oluşan insan kaynağının uzmanlık, deneyim ve iş gücünün seferber edildiği dile getirilen açıklamada, bölgedeki iktisadi hayatın normalleşmesi ve bölgenin canlandırılması için tüm imkânların kullanılacağı, bu kapsamda yurt içinde ve yurt dışında iş birliği yapılan paydaşları bölgeye destek vermeye teşvik edileceği dile getirildi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön